Α. Σαμαράς: Το Βατοπέδι χρησιμοποιήθηκε για να πέσει ο Καραμανλής

Για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και την προφυλάκιση Εφραίμ, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων «RIA Novosti», Αλέξιο Μπογκντανόβσκι.

Ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε από τον Ρώσο δημοσιογράφο και αφού είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει αποφάσεις της δικαιοσύνης (αναφερόμενος στην απόφαση για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ) δήλωσε: «Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Στο μεταξύ, όμως, δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση του Βατοπεδίου – η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε επίσης: «Επομένως η υπόθεση αυτή, σε ό, τι αφορά την πολιτική της πτυχή – δηλαδή την ευθύνη πολιτικών προσώπων - έχει κλείσει οριστικά. Τώρα πρέπει να κλείσει και η δικαστική πλευρά της. Με πλήρη διερεύνηση σε βάθος, ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια. Κι αυτό θα συμβεί. Να είστε σίγουροι!»