Έπεσαν τα πρώτα «γαλάζια» πυρά στον Λ. Παπαδήμο

Ισχυρούς τριγμούς στην μεταβατική κυβέρνηση προκαλούν τα επερχόμενα νέα μέτρα με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να δέχεται τα πρώτα πυρά από στελέχη της Ν.Δ.

Με αφορμή την αποκάλυψη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παντελή Καψή ότι η αναφορά στην μείωση του κατώτατου μισθού και του 13ου και 14ου μισθού ήταν ενδεικτική και δεν αποτελούσε ρητή απαίτηση, ο Τομεάρχης Απασχόλησης της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος εξαπέλυσε βολές ακόμη και κατά του ιδίου του κ. Παπαδήμου.

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός για τον 13ο, 14ο και για τον κατώτατο μισθό. Ποιον άραγε να πιστέψουμε; Τον Υπουργό Εργασίας, τον Υπουργό Επικρατείας ή τον Πρωθυπουργό;» ανέφερε χαρακτηριστικά και άφησε εμμέσως αιχμές για παιχνίδι ψευδολογίας, λέγοντας πως «ποιος τελικά ψεύδεται; Ο Ελληνικός λαός απαιτεί αλήθεια και ειλικρίνεια.»

«Λέγαμε εδώ και μέρες περιμένετε να έρθει η τρόικα και να δούμε τι ακριβώς ζητά για τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ μιλώντας στο BriefingNews και τόνισε ότι «ήδη αποκαλύπτεται πως δεν επρόκειτο για ρητή δέσμευση.»

Το ποτήρι ξεχείλισε για την Νέα Δημοκρατία με τις τελευταίες αναφορές του κ. Καψή αλλά και τις παλαιότερες έμμεσες αναφορές του πρωθυπουργού με τις οποίες δεν δόθηκε δέσμευση ότι θα υλοποιηθεί η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τις αποδοχές στον Ιδιωτικό Τομέα.

«Είμαστε κατά των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος πρέπει να αυτορυθμίζεται,» σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, Γιάννης Μιχελάκης, σε επικοινωνία του με το Βriefingnews. Άλλωστε αυτή ήταν και η θέση που εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς στον Λουκά Παπαδήμο κατά την συνάντηση τους , ότι δηλαδή θα πρέπει να γίνει σεβαστή η όποια απόφαση πάρουν στις διαπραγματεύσεις τους οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες.

Το κλίμα για τον κ. Παπαδήμο γίνεται όλο και πιο βαρύ στην Ν.Δ. Πιο σκληρή στάση τηρούν οι αποκαλούμενοι αντιμνημονιακοί με πρώτο τον Γιάννη Μανώλη ο οποίος στις συνομιλίες του χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδήμο «τροχονόμο της τρόικα.»

Η κριτική στην κυβέρνηση δεν αναμένεται να σταματήσει γιατί όπως εξήγησε ο Γιάννης Μιχελάκης στην αντιπαράθεση του με τον Ε. Βενιζέλο για τις διακοπές της ΔΕΗ σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι, «η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης και η στήριξη αυτή δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις παραλείψεις των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

Πηγή : briefingnews.gr