“Καζούρα” μεγάλη των τουρκικών ΜΜΕ στο Σαρκοζί!!!

Με σαρκαστικά πρωτοσέλιδα που θυμίζουν βρυκόλακα, τα τουρκικά ΜΜΕ, έδωσαν το δικό τους στίγμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Τα πρωτοσέλιδα φωνάζουν “Γαλλία ντροπή σου!”και “στο εξής το όνομά του είναι Σατανάς”.

Οι αντιδράσεις έρχονται την επομένη της ψήφισης από την γαλλική Γερουσία, του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων (προβλέπει πρόστιμο 45.000 εύρώ και φυλάκιση ενός έτους για τους αρνητές) και αναμένεται να αποκτήσει ισχύ νόμου με την υπογραφή του γάλλου προέδρου πριν τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία αρνείται ότι σκοτώθηκαν 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι υπό την Οθωμανική αυτοκρατορία, και δεν δέχεται τον όρο “γενοκτονία”.

Ο Ερντογάν σήμερα σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή είπε:

“Πρόκειται για ρατσιστική και μεροληπτική προσέγγιση και αν δεν μπορείτε να το δείτε αυτό, τότε δεν ακούτε τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη. Με τέτοια νομοθεσία δολοφονείται η ελευθερία της σκέψης”.

“Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η απάντησή μας σε αυτές” προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Θραύση κάνει στην Τουρκία το “παιχνίδι” που εμφανίζεται σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και ονομάζεται “χαστούκι στο Σαρκοζί”. Όσοι παίζουν, χαστουκίζουν εικονικά τον πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος εμφανίζεται δίπλα από τον πύργο του Αϊφελ.
“Τι λέτε για ένα Οθωμανικό χαστούκι στο Σαρκοζί” είναι ο τίτλος του παιχνιδιού της τουρκικής ιστοσελίδας
www.sunoyun.com.
“Δεν νομίζεις ότι του αξίζει του Σαρκοζί ένα χαστούκι;” Αυτό αναφέρεται στην εισαγωγή του παιχνιδιού το οποίο είναι σε επτά γλώσσες, στα τουρκικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά και τα κινεζικά, αλλά όχι στα γαλλικά, πράγμα που υπογραμμίζεται. Ξεκινώντας το παιχνίδι, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι “θελήσαμε να δείξουμε την αντίδρασή μας προς τον Σαρκοζί στον οποίο αντιδρούν όχι μόνο οι Τούρκοι πολίτες, αλλά πολλά δημοκρατικά έθνη”.

Πηγές : princeoliver.com,
www.kathimerini.com.cy