Δραματικά τα στοιχεία για τους αστέγους

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσαν στην επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής οι φορείς του Δήμου της Αθήνας σχετικά με τις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο των νεοαστέγων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μόνο τον περασμένο Οκτώβριο η ζήτηση στέγης αυξήθηκε κατά 26%.

«Ακόμα και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ένας εν ενεργεία και ένας υποψήφιος προσέτρεξαν στις υπηρεσίες του δήμου για να προμηθευτούν τρόφιμα καθώς δεν είχαν να φάνε» είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενώ σημείωσε ότι το προφίλ των ανθρώπων που συγκεντρώνονται για τα συσσίτια έχει αλλάξει ριζικά και ότι «πολλές φορές συμπολίτες που καταφθάνουν για να φάνε τους περνάμε για δημοσιογράφους που έρχονται να καλύψουν το φαινόμενο».

Παράλληλα, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι «τον περασμένο Οκτώβριο στην πρωτεύουσα υπήρξε αύξηση ζήτησης στέγασης κατά 26%» ενώ την ίδια ώρα το τελευταίο 6μηνο υπήρξαν 200 νέες αιτήσεις για παροχή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης τόνισε την ανάγκη «λειτουργίας υπνωτηρίων για τους αστέγους, κέντρων ημέρας όπου κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα παρέχουν στήριξη.

Πηγή : real.gr