Γ. Παναγόπουλος: «Κουκουλοφόροι στην υπηρεσία της τρόικας»

Για «κουκουλοφόρους που καταδίδουν στην τρόικα πολλά όπως η μετενέργεια των συμβάσεων που ελάχιστοι γνωρίζουν» μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΓΣΕΕ με τον Αντώνη Σαμαρά στη Λ. Συγγρού. Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι η ΝΔ διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να στηρίξει ενδεχόμενη νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους του Μαξίμου για «μαχαίρι» στους μισθούς και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κάτι το οποίο όπως παραδέχθηκε έχει βάλει στο τραπέζι η τρόικα.

«Το μπαλάκι δεν μπορεί να έρθει στον κοινωνικό διάλογο, Συζητάμε μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά όχι μείωση του μισθολογικού κόστους. Ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά το κόμμα του να μην στηρίξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και εκείνος είπε ότι δεν λύνονται αυτά τα θέματα με νομοθετικές παρεμβάσεις και ότι προσδοκά από το διάλογο των κοινωνικών εταίρων» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος διαβεβαιώνοντας ότι η Συνομοσπονδία δεν πρόκειται να αποδεχθεί μειώσεις μισθών ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Κάλεσε τον κ. Παπαδήμο «να ορθώσει το ανάστημα του» από τη στιγμή, που όπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά ότι η μείωση των μισθών δεν συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ιδιαίτερα επικριτικός για τον κ. Παπαδήμο ήταν ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης ο οποίος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά των τραπεζιτών δίνοντας έτσι και το στίγμα των προθέσεων των «γαλάζιων» συνδικαλιστών σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση για τα μισθολογικά στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή : real.gr