Πυρά βουλευτών κατά Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών

Σκληρή κριτική από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ δέχεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης που είναι παρόντες στη κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Η Βάσω Παπανδρέου επιτέθηκε προσωπικά στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι : «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα. Με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έκανες με τους κερδοσκόπους;»

Και συνέχισε: "Αφήστε τα κόλπα του opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Το σχέδιό σας έχει κοντά πόδια.'Οταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία!"

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη λέγοντας ότι : «Η ανάπτυξη έπρεπε να έχει ξεκινήσει χθες».

O Κώστας Γείτονας ζήτησε να μην μειωθεί το αφορολογητο και χαρακτήρισε το δημοψήφισμα προθάλαμο εκλογών. "Εχετε χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και γι' αυτό οδηγηθήκατε στην ανακοίνωση της Κυριακής".

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό σποτ απολογισμού που παρουσίασε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει ότι έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα. «Ζούμε το τέλος των διλημμάτων, αφού φάνηκε ότι υπάρχουν πλέον και άλλες απόψεις» σημείωσε.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης. Θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα, παρά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι το χρέος μας είναι διαχειρίσιμο. Οι αποκρατικοποιήσεις θέλουν άλλη διαχείριση. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε ΔΕΗ - ΟΤΕ» είπε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

«Κάποτε, κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό, πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης, σκεφτείτε το καλά» ήταν η «βόμβα» του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη.

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής τόνισε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε: «Ζητάτε απο την ΚΟ να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κ. Παπακωνσταντίνου, να ζητήσετε από την κυβερνηση και τους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά εκείνοι που έχουν αστοχήσει».

Ο Φ.Πετσάλνικος ζήτησε να μην αυξηθεί η φορολογία στα καύσιμα αλλά να θεσπισθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Δηλαδή όπως εξήγησε αυτή η εισφορά να μπει σε μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να είναι 3%!

Ε. Παναρίτη: «Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρεις και αλλά μέτρα. Χρειάζονται δομικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει ακόμη. Δεν μπορείς να στύβεις κάθε μήνα. Ο λόγος που παίρνουμε τα μέτρα είναι ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αντιμετωπίζουμε το θέμα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι κεφαλαιακής επάρκειας όπως θα έπρεπε».

Π. Κουκουλόπουλος
: «Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Ο απολογισμός είναι ειλικρινής όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι αδειάσαμε τις τράπεζες από τις καταθέσεις και γεμίσαμε τις πλατείες με κόσμο. Η πολιτική δεν ασκείτε σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες».

Το στίγμα των προθέσεων ορισμένων εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είχε δώσει νωρίτερα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο Δημήτρης Καρύδης.

Ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων άφησε αιχμές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας: «Αντί να δοθεί σταθερό πλαίσιο στο λαό και να ειπωθεί ότι σε πόσα χρόνια θα υπερβούμε την κρίση, έλεγαν δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, το 2012 θα υπάρξει ανάκαμψη και θα ξαναβγούμε στις αγορές και μετά άρχισε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών. Όσοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Υ.Γ. από Πύθων : Αφού κάνουν αντιπολίτευση στο ΠαΣοΚ οι ίδιοι οι Βουλευτές του, τι χρειάζονται τα υπόλοιπα κόμματα; Αυτοί που ψήφισαν στο Μνημόνιο, τώρα κάνουν τα πάντα για να πείσουν την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα να ψηφίσουν και το Μεσοπρόθεσμο. Γκρινιάζουν, ασκούν κριτική και το αποτέλεσμα στο τέλος είναι το ίδιο. θα στηρίξουν την κυβέρνηση στις επιλογές της για το "καλο της χώρας", όπως οι ίδιοι μας παραμυθιάζουν. Καλά δεν κουράστηκαν να κοροιδεύουν. Όποιος έχει τα κότσια πρέπει να παραιτηθεί και να αντιταχθεί κατά της κυβέρνησης του Μνημονίου. Τα λόγια είναι περιττά πλέον. Η θεατρική παράσταση πρέπει να διακοπεί το συντομότερο δυνατόν και να πιεστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές...