Ένας υπό …παραίτηση πρωθυπουργός

Από τον Μάχιμο

Μέσα σε 48 ώρες ο αντιεξουσιαστής - πρωθυπουργός (έτσι αυτοαποκαλείται συχνά πυκνά) αυτού του καταταλαιπωρημένου τόπου, κατάφερε να κάνει άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση, την πολιτική ζωή του τόπου, τις διεθνείς αγορές τινάζοντας στα ύψη τα spreads (περίπου 1.500 μονάδες βάσης – το 2009 ήταν κάπου 180) για να καταλήξει το πρωί της Παρασκευής, να παραδώσει εμμέσως πλην σαφώς το «άτυπο» δαχτυλίδι της εξουσίας στον επόμενο…τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο εορτάζων τα γενέθλια του, του Οσίου Μνημονίου, κατάφερε να παραμείνει «γαντζωμένος» στην εξουσία όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε η αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν κατάλαβε ότι η κίνηση του να δραπετεύσει από το πολιτικοοικονομικό αδιέξοδο, που ο ίδιος δημιούργησε, κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα σ' αυτόν τον τόπο, βρίσκοντας παντού ενόχους και σκάνδαλα, ισοπεδώνοντας αρχές και αξίες, φθάνει να πετύχει «ο σκοπός της εξουσίας», έκανε αμέσως πίσω βλέποντας ότι ξεσηκώνεται εναντίον του η μισή κυβέρνηση, οι συνεργάτες του, ακόμη και η οικογένεια του, όπως λένε κάποιες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί! Το γιατί ξεσηκώθηκαν όλοι αυτοί, μα είναι τόσο απλό…


18 μήνες πρόλαβαν να χαρούν την εξουσία, να την πετάξουν τόσο εύκολα; Γιατί η εξουσία όσο σκληρή και δύσκολη, με όσες ευθύνες κι αν έχει είναι εξουσία! Ακολούθησε η έντονη αμφισβήτηση από τους εσωκομματικούς αντιπάλους αυτή τη φορά. Η καλύτερα από τον μεγάλο «αντίπαλο» τον Ε. Βενιζέλο! Και τότε ξύπνησε το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ! Σχεδόν σύσσωμοι οι περισσότεροι στοιχήθηκαν κοντά στον πρόεδρο, ανακάλυψαν δε συνωμοσίες σαν το 1965, ανακάλυψαν τα Μέσα ενημέρωσης που φταίνε για όλα.


Το χειροκρότημα έστω και παγωμένο ψυχρό πήγε σύννεφο στην Κ.Ο. και ο πρόεδρος ύψωσε το χέρι στην καρδιά του κι ευχαρίστησε τα μέλη με ένα επίσης παγωμένο και ανέκφραστο χαμόγελο.
«Τα καταφέραμε και πάλι» μπροστά στην κίνδυνο να χαθεί η εξουσία, … ας πάει και το παλιάμπελο και έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι. Κι έγινε και ο ανασχηματισμός και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας τα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, μα και τα πρόσωπα «κοινής αποδοχής» όπως τα βάφτιζε σχεδόν καθημερινά ο Γιώργος Παπανδρέου, που θα βοηθούσαν στην εθνική συνενόηση για την έξοδο από την κρίση!!!


Καλό το έργο αγαπητέ Γιώργο, μα δεν θα πάρουμε. Φτάνει πιά. Η αντίστροφη μέτρηση, άρχισε.
Αλλωστε ο θυμόσοφος λαός το λέει ξεκάθαρα.


«ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ».


Σας θυμίζω ότι σας το είπε κατάμουτρα και η Βάσω Παπανδρέου. Κι έπεται και συνέχεια…


Ο ΜΑΧΙΜΟΣ


Πηγή :
http://ed-mysterious.blogspot.com/2011/06/e.html