Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων

Υπεγράφη σήμερα η πολυαναμενόμενη συμφωνία για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέγραψε με την κοινοπραξία ΟΠΑΠ, Intralot και η Scientific Games, τη 12ετή σύμβαση για τη διαχείριση των λαχείων, αξίας 190 εκατ. ευρώ.

Οι διαφωνίες για την προμήθεια που θα κατέβαλε ο ΟΠΑΠ στην Intralot και την Scientific Games για υπηρεσίες τεχνολογίας και εκτύπωσης καθυστερούσαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, περιπλέκοντας παράλληλα την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό κεφάλαιο Emma Delta που συμφωνήθηκε τον Μάιο. 

Η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει τον δρόμο για τη μεταβίβαση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, κάτι που χρονικά τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου. 

Με δεδομένη την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, η εταιρεία Ελληνικά Λαχεία θα πρέπει να καταβάλλει 38 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και να αναμείνει την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Πηγή : in.gr