Λαφαζάνης σε Τσίπρα: Αν δεν μας ακούσεις θα κυβερνήσουμε ως "θλιβερή παρένθεση"

Εδώ και καιρό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι η διαφορετική φωνή μέσα στο κόμμα, η πιο αριστερή ίσως από τα ηγετικά στελέχη. Δεν θέλει ν' ακούει για τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά του Αλέξη Τσίπρα και θα τον καλέσει μεταξύ άλλων να μην αποκηρύξει τον ριζοσπαστισμό που διακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση. Να σπάσει το φράγμα των ποσοστών των προηγούμενων εκλογών και να κατακτήσει ένα ισχυρό προβάδισμα στην πολιτική ζωή. Να γίνει, ταυτόχρονα, ο καταλύτης και ο εμπνευστής ενός πλατιού ενωτικού μετώπου όλων των αριστερών δυνάμεων και των μεγάλων ενωτικών κοινωνικών - ταξικών αγώνων μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας», γράφει ο κ. Λαφαζάνης. 

Προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να έρθει στην κυβέρνηση αν αφυδατώσει τον ριζοσπαστισμό και την εναλλακτικότητά του και εμφανιστεί απλώς ως δύναμη εναλλαγής στο πλαίσιο του συστήματος. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει, ενδεχομένως, με τέτοιες προϋποθέσεις στην κυβέρνηση, θα παραμείνει σε αυτήν ελάχιστα και μόνο ως θλιβερή παρένθεση». 

Οι όροι είναι: «εκδίωξη της τρόικας, τον ενταφιασμό των μνημονίων ληστείας και λεηλασίας, την τολμηρή και πλήρη, με όλα τα δυνατά μέσα, διαγραφή του άδικου, μη βιώσιμου και ταξικού χρέους, την άμεση εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, για μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική, και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και φυσικά τη σύγκρουση με την ευρωζώνη, αλλά και την ΕΕ, με όλες τις προεκτάσεις τους». 

Πηγή : newsit.gr