Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση: Στις οθόνες το νέο λογότυπο

«Σημεία ζωής» στις τηλεοπτικές οθόνες εκπέμπει η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, καθώς οι παραδοσιακές μπάρες στις συχνότητες της ΕΡΤ αντικαταστάθηκαν από ένα νέο σήμα.

Αυτό απεικονίζει την υδρόγειο και το νέο λογότυπο της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ έκανε την εμφάνισή του στις οθόνες από το πρωί της Τετάρτης. 

«Αυτό που βλέπετε είναι το μεταβατικό στάδιο» είπε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. 

Σε ένα τρίμηνο, όπως είπε, θα αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα. 

«Πρέπει να αντανακλά όλη την κοινωνία η Δημόσια Τηλεόραση. Αν έχετε προτάσεις, ευπρόσδεκτες» είπε επίσης. 

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πάντως ότι θα ήθελε να μην κλείσει η ΕΡΤ, αλλά δεν έφταιγε εκείνος. «Θα το ήθελα πάρα πολύ, το προσπάθησα. Οι Έλληνες στερούντο την ενημέρωση. Υπήρχε μία καθυστέρηση στα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες. Γίνονταν απεργίες για το ειδικό μισθολόγιο των δημοσιογράφων. Οι υπερωρίες ήταν σε μεγάλο ποσό, γιατί είχαν χαρακτηριστεί όλοι οι δημοσιογράφοι ως εσωτερικοί συντάκτες. Δούλευαν 6ωρο». 

Και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να φτιάξουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αυτό γίνεται με το νέο φορέα». Και κατέληξε: «Οι ικανοί και άξιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα δουλέψουν. Η προκήρυξη είναι έτοιμη να βγει, αρκεί να συμφωνήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ με τον αρμόδιο υπουργό». 

Τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από το μεταβατικό φορέα με την ονομασία «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», ο οποίος εκπέμπει σήμα από τις 8 το πρωί, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Καψής διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις, με τη μορφή τίτλων. 

Θα υπάρξει επίσης άμεσα, όπως είπε, προκήρυξη θέσεων, ώστε να προστεθούν στο πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων. 

Ο κ. Καψής δήλωσε εκ νέου ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «χθες το βράδυ ήταν πολύ κοντά στο να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης». 

«Επί της ουσίας έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν» δήλωσε και πρόσθεσε ότι έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του. 

Πηγή : protothema.gr