Νεκροί από πυρά αστυνομικών 2 από τους επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Δύο από τους 5 Αλβανούς δραπέτες είναι νεκροί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε το βράδυ στην περιοχή του Θέρμου. Δεκάδες αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν και τους άλλους επικίνδυνους δραπέτες ενώ μέχρι στιγμής αργά το βράδυ δεν γνώριζαν αν μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο πιο επικίνδυνος, ο Μ.Κόλα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφεραν ότι οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί είναι : 

Ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών. Αυτό σημαίνει ότι ο επικίνδυνος Κόλα είναι ακόμη ασύλληπτος και για το λόγο αυτό συνεχίζεται από χθες το βράδυ η αστυνομική επιχείρηση. 

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στη χαράδρα, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπιστεί οι δραπέτες. Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο και εντοπίστηκαν από τους άνδρες των ΕΚΑΜ που χρησιμοποιούσαν θεσμικές κάμερες.



Οι Αλβανοί, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά. 



Πώς στήθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας 

Από το πρωί είχε διαπιστωθεί ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα με τρία άτομα, κινούνταν από την Ευρυτανία προς Προυσό ενώ η δεύτερη ομάδα, με δύο άτομα, κινούνταν προς Αιτωλοακαρνανία. 

Τους ακολουθούσαν ιχνηλάτες και σκύλοι της Αστυνομίας με άνδρες της ΕΚΑΜ. Ενώ οι δύο δραπέτες κινούνταν, δόθηκε εντολή μια άλλη ομάδα της ΕΚΑΜ, βάσει της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής, να στήσει ενέδρα σε μία ρεματιά κοντά στο χωριό Κόνισκα. 

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα, ότι οι δύο δραπέτες κρύβονταν μέσα σε ένα μαντρί και περίμεναν να νυχτώσει για να κινηθούν. Βέβαια, η κίνησή τους, αποδείχθηκε μοιραία. 

Έπεσαν στην ενέδρα της Αστυνομίας και ακολούθησε η ανταλλαγή πυροβολισμών, από την οποία έπεσαν νεκροί οι δύο κακοποιοί... 

Οι αστυνομικοί θεωρούν ζήτημα τιμής να πιάσουν και τους υπόλοιπους κακοποιούς, που ευθύνονται για το θάνατο του συναδέλφου τους στο Δίστομο αλλά και της Κατερίνας στα Ίσθμια...