Επίθεση διαδηλωτών στον Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικόν (vid)


Ο υπουργός Yγείας μετέβη στο νοσοκομείο, το οποίο είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα επισκεφθεί σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, για να ενημερωθούν για τα θέματα κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος. Το πρωί είχαν ξεκινήσει τις επισκέψεις τους από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου η συνάντηση με τη διοίκηση, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης. 
«Όπως έκανα την κίνηση να προχωρήσω, οξύνθηκαν τα πνεύματα. Με έσπρωξαν, με χτύπησαν στο πρόσωπο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον Βήμα 99,5, σημειώνοντας: 

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ το δικαίωμα και να διαμαρτυρηθούν και να μην με συμπαθούν και να μην με θέλουν υπουργό. Πιστεύω όμως ότι είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, δεύτερον, ότι -όπως και να έχει- είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό».

«Πιστεύω ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει αυτό που έγινε. Μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά με χτύπησαν» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας:

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι καθαρά η έκφραση της βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι, γι' αυτό στάθηκα απέναντί τους. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας».

Συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».

Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου. Η επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο έγινε τελικά με τα ΜΑΤ να περιφρουρούν το αμφιθέατρο, όπου μίλησε παρουσία μόνο της διοίκησης του νοσοκομείου, χωρίς την παρουσία των καθηγητών ιατρών.