Φασιστικό παραλήρημα Παππά μέσα στην Βουλή

Σε μια άνευ προηγουμένου για τα κοινοβουλευτικά χρονικά τοποθέτηση προχώρησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «πραξικόπημα» την πτώση της Χούντας στις 24.7.1974.

Ο κ. Παππάς είπε: «ετοιμάζεστε να γιορτάσετε την 24η Ιουλίου, ανώμαλη εξέλιξη ήταν και ένα πραξικόπημα γιατί ο ψευδο-εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν επανέφερε το πλήρες καταργηθέν σύνταγμα του '74, αλλά του '52 που έλειπαν βασικές διατάξεις περί πολιτεύματος. Και διατήρησε στη θέση του τον πρόεδρο του στρατιωτικού καθεστώτος τον Φαίδωνα Γκιζίκη. Δεν θα μπορέσετε να γιορτάσετε ανοιχτά την υποτιθέμενη γιορτή σας, ο Έλληνας ξύπνησε και κατάλαβε ότι ήταν η απαρχή των σημερινών δεινών η 24η Ιουλίου του '74, ήταν η μέρα που η μίζα και η διαπλοκή και η διαφθορά από τα πολύχρωμα τέκνα του Πολυτεχνείου έγινε πραγματικότητα. Ο λαός έχει ξεκινήσει μια δική του ειρηνική επανάσταση και μάχεται στο πλευρό του ελληνικού τόξου, της Χρυσής Αυγής εναντίον όλων σας. Καλή λευτεριά στην πατρίδα μας». 

Πέραν αυτού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε και στο αμοντάριστο βίντεο με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «πολλοί το αναφέρουν σαν γκάφα, εγώ το λέω κρίση ειλικρίνειας. Τον ευχαριστούμε που συμφωνεί απόλυτα με 11 εκατομμύρια Έλληνες και με την άποψή μας». Ο κ. Παππάς πήρε θέση και για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος μίλησε για «ραντεβού στα γουναράδικα», σημειώνοντας: «μας μίλησε για τον Βελουχιώτη του γνωστού και ως 'μιζέρια' για το ποινικό του παρελθόν… θα έπρεπε να λέτε όχι ραντεβού στα γουναράδικα, αλλά στα λαδάδικα ή σε κανένα καρναβάλι…».