Γ. Μανιάτης: Γεωτρύπανα σε Ιόνιο και Κατάκολο το πρώτο 6μηνο του 2014 (vid)

Το πρώτο εξάμηνο του 2014, αναμένεται να πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και πιθανόν και στο Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

«Το γεωτρύπανο στο Ιόνιο, ο Πατραϊκός δηλαδή που είναι ήδη στον “αέρα”, είναι πιθανό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 να έχουμε γεωτρύπανο στο Ιόνιο και πιθανό και στο Κατάκολο. Επίσης στα Ιωάννινα. Ο μεγάλος γύρος παραχωρήσεων που θα είναι κέντρο θα είναι η πολύ μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας προς όλο τον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώ ότι θα είναι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 που θα έχουμε τελειώσει όλη την έρευνα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και θα βγάλουμε τα περίπου 10-15 οικόπεδα, θα είναι ένα «μπαμ» που θέλουμε να κάνει η Ελλάδα στο επενδυτικό χάρτη», είπε ο κ. Μανιάτης. 

Στην ερώτηση πόσες θέσεις θα δημιουργηθούν από τα γεωτρύπανα μέσα στο 2014 ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε: «Μία εκτίμηση, διεθνούς εμπειρίας λέει ότι σε κάθε γεωτρύπανο απασχολούνται περίπου 200 άμεσα εργαζόμενοι και περίπου τριπλάσιος αριθμός θέσεων εργασίας δημιουργούνται ως έμμεσα απασχολούμενοι. Δηλαδή με μία εκτίμηση είναι της τάξεως των 900-1000 θέσεων εργασίας ανά γεωτρύπανο». 

Δείτε εδώ το σχετικό video