Φασιστική επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη

Φασιστική επίθεση πραγματοποίησε ομάδα 80 - 100 χρυσαυγιτών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το απόγευμα της Τετάρτης.

Η πολυπληθής ομάδα νεοναζί επιτέθηκε εναντίον των παιδιών που εκείνη την ώρα έκαναν μάθημα αγγλικών, κατά της 60χρονης καθηγήτριάς τους και ενός ακόμη ενήλικου που βρισκόταν στο χώρο. Παράλληλα, με καδρόνια και λοστούς προκάλεσαν ζημιές στους χώρους του «Συνεργείου».

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί από την επιθεση. Ωστόσο, πρόκειται για την τρίτη φορά που ο χώρος μπαίνει στο στόχαστρο των νεοναζί.

Η ομάδα των περίπου 100 χρυσαυγιτών (φορούσαν μπλούζες της ΧΑ και έριξαν φυλλάδια στο χώρο) έφθασε στο «Συνεργείο» με 50 μηχανάκια, στις 19:30. Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει μοτο-πορεία στη λεωφόρο Αγ.Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται και το αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, η αστυνομία εμφανίζεται τουλάχιστον απαθής στη διάρκεια των τριών επεισοδίων που έχουν σημειωθεί σε έναν χρόνο λειτουργίας του κοινωνικού αυτού χώρου στην Ηλιούπολη.

Σε ανακοίνωσή τους oι διαχειριστές του χώρου επισημαίνουν ότι το "Συνεργείο" θα συνεχίσει τη λειτουργία του και καλούν σε συνέλευση όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν το εγχείρημα, τις συλλογικότητες, το Αντιφασιστικό μέτωπο καθώς και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 07.00 μ.μ.

Ολόκληρη την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Χ ¨ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ¨ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σήμερα, Τετάρτη 10-7-13 στις 19:40 ο Ελεύθερoς Κοινωνικός Χώρος "Συνεργείο" δέχτηκε άνανδρη επίθεση από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Την ώρα εκείνη στο Συνεργείο λειτουργούσε μάθημα Αγγλικών στο οποίο συμμετείχαν κυρίως ανήλικοι μαθητές. Το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου χτύπησε έναν ενήλικο σύντροφο και δύο ανήλικους ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην υποδομή του κτηρίου.

Για εμάς είναι πλέον προφανές ότι η επίθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου, ύστερα από μια σειρά κλιμακούμενων ενεργειών που είχαν προηγηθεί σηματοδοτεί το τέλος των όποιων φιλοδοξιών τρέφουν οι νεοναζί στη γειτονιά μας. Οι χρυσαυγίτες μόλις έχασαν τον πόλεμο στην Ηλιούπολη ακριβώς γιατί το Συνεργείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης και κανένα τάγμα εφόδου δεν μπορεί αυτό να το αποτρέψει.

Καλούμε τους ανθρώπους του Συνεργείου, τον κόσμο και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλιούπολης καθώς και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης σε συνέλευση στο Συνεργείο αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ.

Υ.Γ. Περιττεύει να σχολιάσουμε την διακριτική παρουσία της αστυνομίας που ως θεατές παρακολουθούσαν το γεγονός χωρίς να παρέμβουν.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης ¨Συνεργείο¨
Ιούλιος, 2013 


Πηγή : in.gr,avgi.gr