Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί

Ηχηρές παρουσίες συνδικαλιστών του "παλιού ΠΑΣΟΚ" όπως ο Νίκος Φωτόπουλος, ο Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης αλλά και μια ακόμη πιο ηχηρή απουσία, αυτή τη Μανώλη Γλέζου, έκλεψαν τις εντυπώσεις την πρώτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την αυλαία του και στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο βρέθηκε σχεδόν όλο το... παλιό ΠΑΣΟΚ. 

Στο συνέδριο μέσα από το οποίο θα γίνει ενιαίο κόμμα φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει άνοιγμα στον κεντροαριστερό χώρο. Σε αυτό που λέγεται... παλιό ΠΑΣΟΚ.Πολλά στελέχη αυτού του "παλιού ΠΑΣΟΚ" ήταν το απόγευμα της Τετάρτης στις πρώτες θέσεις του Συνεδρίου κι άκουσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθύνει κάλεσμα προς κάθε ψηφοφόρο. «Στο δημοκρατικό προσκλητήριο της μαχόμενης Αριστεράς έχουν όλοι και όλες την ισότιμη θέση που τους αναλογεί», είπε. 

Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.Παρουσίες ηχηρές, αν μη τι άλλο. Εκείνο που ίσως να έχει μεγαλύτερη σημασία ήταν η μια και μοναδική απουσία: αυτή του Μανώλη Γλέζου. Ενός ιστορικού (όχι μόνο για την Αριστερά) προσώπου. 

Ο κ. Γλέζος δεν έκρυψε ποτέ την αντίθεσή του με την κατάργηση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε.

Πηγή : newsit.gr