Στον εισαγγελέα Χίου οι έξι συλληφθέντες για το φουσκωτό με τον βαρύ οπλισμό

Οκτώ συλλήψεις, πέντε Κούρδων και τριών Ελλήνων, και 14 προσαγωγές, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έρευνας που διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό, την Τρίτη τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών, και τη σύλληψη των τεσσάρων επιβαινόντων σε αυτό, από άνδρες του λιμενικού.

Συλληφθέντες είναι οι δύο Έλληνες και δύο Κούρδοι που επέβαιναν στο φουσκωτό, ένας Έλληνας και ένας Κούρδος που συνελήφθησαν λίγο αργότερα στη Χίο για εμπλοκή στην υπόθεση και ακόμη δύο Κούρδοι στην Αθήνα. 

Οι έξι συλληφθέντες στη Χίο οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον εισαγγελέα, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού κ.λπ. 

Εξάλλου, ο ένας από τους συλληφθέντες, ο Χασάν Μπιμπέρ, είναι δράστης της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Άγκυρα, τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουαμέρ Γκιουλέρ, και τόνισε πως θα κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση των συλληφθέντων. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε σήμερα με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Δημ. Μπαντιά και τον συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των υπόπτων με τον βαρύ οπλισμό που επέβαιναν σε φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου.