Ακροδεξιό reality στην παραλία (pics)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες από την «εθνικιστική κατασκήνωση» που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή πριν από λίγες εβδομάδες στην Κρήτη σε μια θλιβερή προσπάθεια να αναβιώσει τον τρόπο ζωής και άσκησης των αρχαίων Ελλήνων.

Το περιοδικό Vice, ένα από τα γνωστότερα ενημερωτικά έντυπα παγκοσμίως, δημοσιεύει φωτογραφίες από τις αθλοπαιδιές της Χρυσής Αυγής και κάνει φύλλο και φτερό τόσο την ίδια την οργάνωση όσο και την αισθητική της. 

«Επειδή απλά περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μαστιγώνοντας Αιγύπτιους οδηγούς ταξί με αλυσίδες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ''ξεσκάσεις'' μια φορά στο τόσο. Γι' αυτόν τον λόγο κάθε χρόνο οι φανατικοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται στην Κρήτη διοργανώνοντας μια ''εθνικά καθαρή'' ημέρα, όπου παριστάνουν τους Σπαρτιάτες. Σπαρτιάτες στην Κρήτη: Λίγο περίεργο αλλά ο ιστορικός αναχρονισμός είναι κάτι που δεν μπορούν καν να συλλαβίσουν, πόσω μάλλον να το αποφύγουν» γράφει το ρεπορτάζ του Vice

Τα κωμικοτραγικά χάπενινγκ με τους Χρυσαυγίτες να πετούν ακόντια στην παραλία και να παλεύουν σαν παιδιά φορώντας μόνο μαύρα εσώρουχα, αλλά και το σουρεαλιστικό θέαμα των ενηλίκων που κάνουν αγώνες ταχύτητας με περικεφαλαίες και ασπίδες, έδωσε την ευκαιρία στον συντάκτη του κειμένου για ένα ιδιαίτερα αιχμηρό κείμενο με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ οι οποίες, πάντως, προκαλούν προβληματισμό σε όσους γνωρίζουν τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.


«Αυτό φαίνεται πολύ αβλαβές, επειδή δεν μπορείς να δεις τον μουσουλμάνο ο οποίος είναι δεμένος έξι πόδια πάνω σε ένα παλούκι στα δεξιά» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας ενός Χρυσαυγίτη, ο οποίος προσπαθεί να πετάξει ακόντιο. Η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του αγωνίσματος της διελκυστίνδας γράφει: «Αυτό πάλι φαίνεται διασκεδαστικό μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να δείτε τον Τούρκο στην αγχόνη που κρατάνε».


«Κατηχητικό» 

Παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες από το νυχτερινό «κατηχητικό», το οποίο η οργάνωση στην ιστοσελίδα της χαρακτηρίζει «φιλοσοφικό συμπόσιο» της αρχαίας Αθήνας, ο συντάκτης γράφει: «Επιτέλους, όταν τελειώνει η μέρα, όλοι οι Χρυσαυγίτες συγκεντρώνονται παρέα και ακούνε μια διάλεξη κατά της ομοφυλοφιλίας από αυτό το πρότυπο ομαλότητας».


Το «ελληνικό beach party των νεοναζί», όπως το χαρακτηρίζει το περιοδικό, έδωσε αφορμή για δηκτικά σχόλια που αφορούν το επίπεδο γενικών γνώσεων των συμμετεχόντων. «Ακόμα και οι πιο θερμοί οπαδοί τους παραδέχονται πως τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής» γράφει η λεζάντα φωτογραφίας όπου τα μέλη μιας ομάδας διελκυστίνδας είναι τριπλάσια από τους αντιπάλους τους. 

Ο συντάκτης του κειμένου, πάντως, κάνει και μια τρομακτική διαπίστωση που δεν προσφέρεται για χιούμορ: «Έτσι θα μοιάζουν όλα σε μια φασιστική Ελλάδα αν δεν αντισταθούμε στον εφιάλτη». 

Πηγή : ethnos.gr