Κατάρρευση των εσόδων

Από : antinews

Θα τους γράψει η ιστορία αφού καταφέρνουν να σπάνε το ένα μετά το άλλο τα… αρνητικά ρεκόρ. Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το α’ εξάμηνο δείχνουν ότι πράγματι η κυβέρνηση “εκτέλεσε” την οικονομία. Εχουμε και λέμε τα κατορθώματα της κυβέρνησης:

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους εκτινάχθηκε στα 12,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,3 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,99 δισ. ευρώ την αντίστοιχο περίοδο του 2010.


Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,8% έναντι του 2010. Παρ’ ότι δηλαδή έκοψαν μισθούς και συντάξεις το κράτος παραμένει σπάταλο. Που πάνε τα λεφτά είναι το ερώτημα. Οπως λέει το υπουργείο το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από τις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1.277 εκατ. ευρώ, τις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.280 εκατ. ευρώ, τον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 348 εκατ. ευρώ και τα νοσοκομεία κατά 935 εκατ. ευρώ (506 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 429 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).


Σε ό,τι αφορά τα συνολικά έσοδα κατά το α’ εξάμηνο (Τακτικός και ΠΔΕ), υστερούν έναντι του στόχου κατά 3.016 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η “μαύρη τρύπα” είναι πάνω από 3 δισ. κι έχει ο θεός.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 21.818 εκατ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 κατά 8,3%.


Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 87,7% ή κατά 337 εκατ. ευρώ.

Βέβαια στο οικονομικό επιτελείο είναι αισιόδοξοι ότι με τα φορολογικά μέτρα που πήραν στο Μεσοπρόθεσμο, θα ανακάμψουν τα έσοδα. Κούνια που τους κούναγε. Που θα βρουν τα λεφτά οι πολίτες να πληρώσουν τα μπιλιετάκια της εφορίας που θα έλθουν από Σεπτέμβριο; Αρα να μην ελπίζουν σε βελτίωση εσόδων. Αν βέβαια είναι κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβρη.

Από :
http://www.antinews.gr