Τελεσίγραφο ΟΤΕ για άρση μονιμότητας, μείωση μισθών

Της Χαράς Τζαναβάρα

Προτείνει τη θεσμοθέτηση των αλλαγών μέσα από επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση και απειλεί ότι, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα προχωρήσει -άγνωστο με ποια θεσμική κατοχύρωση- σε νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει ζητήσει και παλιότερα η Deutsche Telekom.

Περικοπές 300 εκατ.

Οι προτάσεις της διοίκησης, που έχουν στόχο τη μείωση της μισθοδοσίας κατά 300 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη τετραετία, προβλέπουν:

* Κατάργηση της μονιμότητας για περίπου 10.000 υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί πριν από το 2005 και αποτελούν το 75% του προσωπικού του ΟΤΕ. Για τους μετά το 2005 ούτως ή άλλως δεν ισχύει η μονιμότητα.

* Διατήρηση μισθών στα σημερινά επίπεδα, που σημαίνει μηδενικές αυξήσεις και πάγωμα ετήσιας ωρίμανσης που είναι 2,2%.

* Κατάργηση επιδομάτων που έχουν θεσπιστεί σε παλαιότερες εποχές, όπως επίδομα παραμεθόριων περιοχών, θέρμανσης, ειδικών συνθηκών κ.λπ. Διατήρηση μόνο των επιδομάτων που προβλέπονται από γενικούς νόμους.

Εκ περιτροπής εργασία


* Μείωση ωραρίου εργασίας με ανάλογη περικοπή των αποδοχών και εφαρμογή ευέλικτων ωραρίων (π.χ. μερική απασχόληση, εκ περιτροπής απασχόληση).

* Δημιουργία νέου μισθολογίου βασιζόμενου στη σημαντικότητα της θέσης και στην απόδοση. Σήμερα η μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων είναι ανεξάρτητη από την απόδοση.

* Περιορισμός συνδικαλιστικών αδειών, στο επίπεδο που προβλέπεται στην εργατική νομοθεσία.

* Εξορθολογισμός αδειών ασθενείας (το μόνιμο προσωπικό του ΟΤΕ δικαιούται τόσους μήνες άδειας ασθενείας όσα τα έτη υπηρεσίας) και κατάργηση ειδικών αδειών (π.χ. λόγω ονομαστικής εορτής).

* Κατάργηση της χορήγησης εννέα μισθών, πέραν του εφάπαξ, σε όσους συμπληρώνουν 35ετία και αποχωρούν από την εταιρεία με αίτησή τους.

* Τροποποίηση διατάξεων του πειθαρχικού ελέγχου ώστε να γίνει λιγότερο πολύπλοκος, η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται ταχύτερα και οι ποινές να ανταποκρίνονται στη βαρύτητα των παραπτωμάτων.

* Διάφορες μορφές εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού.

Πηγή : enet.gr