"Εισβολή" στο Προεδρικό Μέγαρο,αγανακτισμένων για τη τραγωδία στη Κύπρο

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου κατέληξε μεγάλη πορεία πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. 



Μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση του προεδρικού μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε. 





Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για τη τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της.



Σε αυθόρμητες ομιλίες τους πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκληματική, όπως ανέφεραν, ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους.



Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. 



Οι πολίτες όλων των ηλικιών, άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως ''Καταδίκη στους ενόχους'', ''Χριστόφια παραιτήσου'', ''Ανάξιοι-Ανεύθυνοι'', ''Κράτος φονιάς των παιδιών μας''.





Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε και στη Λάρνακα. Περισσότεροι από χίλιοι πολίτες πορεύθηκαν ειρηνικά από την πλατεία Ευρώπης στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας. Ορισμένοι κρατούσαν μαύρο ύφασμα περίπου 200 μέτρων, στο οποίο αναγραφόταν έξι φορές "Γιατί;" Άλλοι κρατούσαν αναμμένα κεριά και πλακάτ, που έγραφαν ''Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου'', ''Παραιτηθείτε (αν)αρμόδιοι υπαίτιοι δολοφόνοι''.


Πηγή : onalert.gr