Στον Επίτροπο Περιβάλλοντος με το αυθαίρετο στο δάσος!

Αν υποθέσουμε ότι ο Γιάνεζ Ποτότσνικ, ο Σλοβένος Επιτρόπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε. παρακολουθεί τον ελληνικό τύπο και έχει ενημερωθεί για το οικογενειακό αυθαίρετο του Γ. Παπακωνσταντίνου μέσα στο δάσος της Βραυρώνας, τότε δεν θα αποκλείαμε καθόλου να του έθετε το ερώτημα: “Μα καλά, υπάρχει αυθαίρετο της οικογένειας μέσα σε αναδασωτέα περιοχή και εσείς, ως υπουργός Περιβάλλοντος, αντί να δίνετε το σωστό παράδειγμα στους πολίτες, διατυμπανίζετε ότι κάνετε δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής;

Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε αν όντως στη χτεσινή συζήτηση των δύο ανδρών στις Βρυξέλλες έγινε κάποια σχετική νύξη. Ωστόσο, πραγματικά θέλει μεγάλο θράσος για να σταθεί κανείς απέναντι στον αρμόδιο για περιβαλλοντικά ζητήματα Επίτροπο σαν να μην τρέχει τίποτε που ένα δάσος κινδυνεύει να γίνει τσιμέντο από το οικογενειακό αυθαίρετο Παπακωνσταντίνου και από τα κτίσματα των άλλων καταπατητών.

Αυτό που πάντως έχει ενδιαφέρον είναι η παρουσία του κ. Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, με αντικείμενο την πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

Ενδιαφέρον και γιατί οι βουλευτές και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ...παράδοση να την “πέφτουν” στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και γιατί μπορεί κανείς να του απευθύνει το ερώτημα “τι θα κάνεις με το αυθαίρετο, αν δεν αποχαρακτηριστεί η περιοχή; Θα το γκρεμίσεις;”

Δεν ξέρουμε αν έχει σκεφτεί ο υπουργός Περιβάλλοντος την απάντηση... Πάντως, μαθαίνουμε ότι ψάχνει τους υπαίτιους της πληροφόρησης που είχε το Πρώτο Θέμα για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του στο περιβάλλον της προκατόχου του Τίνας Μπιρμπίλη στο υπουργείο!...

Λέτε να είναι όλα αυτά ένα καλό πρόσχημα για “εκκαθαρίσεις” στην Αμαλιάδος;

Πηγή : Το Πρώτο Θέμα

Δείτε φωτογραφίες από το αυθαίρετο :
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=135042