Κλοπή στο παλαιό μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας αφαίρεσαν το πρωί δύο κουκουλοφόροι από το Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο βρίσκεται εκτός αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο δημαρχείο.

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Πρωθυπουργού ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Όπως έγινε γνωστό, στις 7.30 το πρωί δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο μουσείο και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα, αφαίρεσαν τουλάχιστον 65 εκθέματα (χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό δαχτυλίδι), σπάζοντας τις προθήκες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιτέθηκαν στη φύλακα, την ώρα που αυτή απενεργοποίησε τον συναγερμό για να μπει στο κτήριο και να αναλάβει υπηρεσία. Με την απειλή όπλων την οδήγησαν στο εσωτερικό, όπου την έδεσαν σε καρέκλα, τη φίμωσαν και στη συνέχεια έσπασαν τις προθήκες του μουσείου και άρπαξαν τα αρχαία αντικείμενα.

Ο ευρύτερος χώρος που συνέβη η αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων έχει αποκλεισθεί περιμετρικά από αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Υ.Γ. από Πύθων : Η ευθιξία του κ. Γερουλάνου πάνω απ' απ' όλα. Έλεος πια με δαύτους... Αυτή είναι η "Νέα" Ελλάδα που ονειρευόμαστε; Ντροπή σας...