Και ο κλήρος πέφτει στον Γιωργάκη...

Πολιτική πρωτοβουλία για συμπόρευση σχετικά με τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «θα πορευθούμε μαζί με τον Βαγγέλη, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσω τις προτάσεις μου για τη νέα φιλοσοφία που πρέπει να έχει το κόμμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε πολύ πίσω το ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία να αποτελέσει έναυσμα για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Είναι υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί για το ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τους πολίτες».

Τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στον Γιώργο Παπανδρέου... Τι θα κάνει ο "ηγεμόνας" του ΠαΣοΚ; Θα χρίσει διάδοχό του τον γλυκό μας Μπένυ; Ή για το "καλό" της πατρίδας όπως ο ίδιος συνήθως ξεστομίζει θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΠαΣοΚ... Η λογική λέει ότι το ΠαΣοΚ θα κλείσει το καταστροφικό του έργο με τον Βενιζέλο, ο οποίος έχει χρεωθεί και τις διαπραγματεύσεις για το PSI ως υπουργός Οικονομικών. Άλλωστε και ο ίδιος ο Παπανδρέου γνωρίζει ότι η επιμονή του να παραμείνει πρόεδρος του ΠαΣοΚ με το ζόρι, ενώ μπορεί να ελέγξει το Πασοκικό σύστημα, θα προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ αναγκάζοντας τους να τον καταψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές. Το ΠαΣοΚ με Παπανδρέου μειώνει τα ποσοστά του περισσότερο και βάζει τις βάσεις διάσπασης. Επομένως, τι θα κάνει ο εθνικός μας "σωτήρας"; Θα συνεχίσει τον αγώνα του για να "σωθεί" η Ελλάδα; Ή θα κάνει τουμπεκί για την επιβίωση του ΠαΣοΚ; Τι άλλο μένει να κάνει για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο; Μας έφερε το ΔΝΤ, μας δέσμευσε με το Μνημόνιο και μπορεί να την κάνει και με το κεφάλι ψηλά. Ποιος ο λόγος λοιπόν να επιμείνει; Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο μόνος που μπορεί να μας διαφωτίσει είναι ο πατέρας του, καθώς ο υιός έχει τάσεις καταστροφικές που κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει...