Ο δικομματισμός πέθανε. Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να τον αναστήσει

Το ότι θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει. Όπως φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά. Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει τον ΓΑΠ, όποιος και αν είναι ο ηγέτης του.

Ο Βενιζέλος το ξέρει και το βλέπει, γι’ αυτό και βάζει τον Λοβέρδο να προεξοφλεί κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ παίζουν σε δύο ταμπλό: αφενός «κλείνουν το μάτι» στους ψηφοφόρους τους ότι και αύριο πάλι αυτοί θα είναι στην κυβέρνηση (μπορεί με μικρό ποσοστό, μπορεί με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, αλλά θα είναι και θα κυβερνούν όπως γνωρίζουν. Άρα το «μαγαζί» έχει μέλλον και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί). Και αφετέρου παίζουν το ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδυναμία και να γίνει κυβέρνηση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπό τον… Παπαδήμο!

Όμως οι εκλογές αυτές θα είναι εκλογές μεταπολιτευτικού χαρακτήρα. Ο λαός θα αποδοκιμάσει τον παλαιό δικομματισμό και θα προκύψει ένα πολυπολικό πολιτικό σύστημα με πολλά «ισοδύναμα» κόμματα και ένα κυρίαρχο μεγάλο κόμμα: την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό είναι το εναλλακτικό και διάδοχο σχέδιο στον δικομματισμό, τον οποίο κυριολεκτικά κατάστρεψε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και του Βενιζέλου. Αυτόν τον δικομματισμό η ΝΔ του Σαμαρά δεν έχει κανένα λόγο να αναστήσει.

Πηγή : antinews.gr