Διαγραφές για 43 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, και στο συσχετισμό των δυνάμεων στην παρούσα Βουλή, φέρνει, η υπερψήφιση του νέου Μνημονίου, από την Ολομέλεια της Βουλής, και η στάση πολλών βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων, είτε να απόσχουν από την ψηφοφορία, είτε να καταψηφίσουν. 

Με συνοπτικές διαδικασίες, και όπως είχε προαναγγελθεί, από τους πολιτικούς αρχηγούς, διεγράφησαν από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και 21 της ΝΔ.

Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με την οποία ανακοινώνει την διαγραφή 22 βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ο κ Παπανδρέου διέγραψε όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής.

Οι βουλευτές που διεγράφησαν είναι:

Βάσω Παπανδρέου Σπύρος Κουβέλης, 'Αννα Βαγενά Λούκα Κατσέλη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασάρας Κυριακή Τεκτονίδου Χάρης Καστανίδης Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννακης, Θόδωρος Παραστατίδης Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης Τσετίν Μάτατζιν Ηλίας Θεοδορίδης Γιάννης Αμοιρίδης Χρήτος Μαγκούφης

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι υπόλοιποι 9 που διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους διατάξεις του ν/σ θα κληθούν σε απολογία με ισχυρό ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πριν την ψηψοφορία ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης υπέβαλε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Οι διαγραφέντες από τη ΝΔ

Διεγράφησαν με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά οι 21 βουλευτές του κόμματος που καταψήφισαν το πακέτο μέτρων στην ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή.

Είναι οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι βουλευτές αυτοί καθώς και ο εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά μέλος του κόμματος Π. Καμμένος παραπέμπονται απο τον κ Σαμαρά στα κομματικά όργανα με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής

Εκτός ΚΟ του ΛΑΟΣ και οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης 


Τους βουλευτές Μ. Βορίδη και Α Γεωργιάδη που υπερψηφισαν το νομοσχέδιο, έθεσε εκτος κοινοβουλευτικής ομάδος του ΛΑΟΣ ο Πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης.
Πηγή