Με προκαταβολή 40% και δόσεις το εφάπαξ

Εφάπαξ σε.. δόσεις αναμένεται να πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς το Tαμείο Πρόνοιας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και εκκρεμεί η καταβολή του βοηθήματος σε 50.000 ασφαλισμένους. Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, χθες υπήρξε συζήτηση για το θέμα και αναμένεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα κυβερνητική πρωτοβουλία.

Στο τραπέζι έχει κατατεθεί πρόταση για την καταβολή στους ασφαλισμένους προκαταβολής ίσης με το 40% του βοηθήματος, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται σε ετήσιες δόσεις. Με δεδομένο πως κατά μέσον όρο το βοήθημα διαμορφώνεται στα 40.000 ευρώ (μετά και την τελευταία μείωση), το ποσό που θα προκαταβάλλεται θα είναι 16.000 ευρώ.

Στα σενάρια που εξετάστηκαν είναι η εξόφληση να γίνεται σε δόσεις σε τρία, τέσσερα ή ακόμα και πέντε χρόνια. Για παράδειγμα, αν η εξόφληση γίνει σε μία τετραετία, ο δημόσιος υπάλληλος του παραδείγματος θα πάρει 16.000 ευρώ προκαταβολή και τα υπόλοιπα 24.000 ευρώ θα τα πάρει σε δόσεις των 6.000 ευρώ.

Προκαταβολή


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χορήγησης προκαταβολής του εφάπαξ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, Θανάσης Τσιακανίκας, τονίζει στο «Εθνος» πως «με το μέτρο θα ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», αλλά προσθέτει πως «το πρόβλημα δεν θα λήξει αν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και δεν δοθεί χρηματοδότηση στον ασφαλιστικό φορέα».

Σημειώνεται πως αυτήν τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 50.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα φτάσουν τις 60.000. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως -αν δεν ληφθούν μέτρα- όσοι υποβάλουν τώρα τα χαρτιά τους, θα πάρουν το βοήθημα έπειτα από επτά με οκτώ χρόνια. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως με πρόσφατη ρύθμιση το εφάπαξ καταβάλλεται μειωμένο στους δημοσίους υπαλλήλους. Η μείωση είναι σε άμεση συνάρτηση με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και κυμαίνεται από 15% έως 20%.

Πηγή : ethnos.gr

Υ.Γ. από Πύθων : Εκβιασμός και με το εφάπαξ των δημοσιών υπαλλήλων. Πάρτε τα μέτρα για να δοθεί το εφάπαξ. Χρήματα δεδουλευμένα και με το παραπάνω... Και όμως, στον τέλος κάποιοι θα είναι ευτυχισμένοι ακόμα και αν τα πάρουν με δόσεις... ακόμα και με μικρή μείωση... Είναι να τρελαίνεσαι.