Η ψήφιση του μνημονίου τους έφερε πιο κοντά

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής για την ψήφιση του νέου μνημονίου, ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεται απόλυτα και δεν βρίσκονται ανάμεσα στους καθημερινούς του συνομιλητές, προκειμένου να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά της νέας δανειακής σύμβασης.

Το ίδιο ακριβώς διάστημα άρχισαν τα τηλέφωνα και οι επισκέψεις βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεση τους με την ψήφιση των μέτρων. Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός ήταν κάθετος. «Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να τα ψηφίσετε. Εδώ που φτάσαμε είναι μονόδρομος. Είναι αναγκαίο κακό» φέρεται να τους έλεγε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ένας από τους βουλευτές που τον επισκέφθηκε στην πλατεία Μαβίλη ήταν ο Γ. Βλάχος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της περιφέρειας Αττικής ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είδε τον πρώην πρωθυπουργό λίγο μετά την ψηφοφορία στην βουλή αλλά και σε αυτόν επανέλαβε ακριβώς την ίδια άποψη.

Τις επισκέψεις στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού αλλά και τις συνομιλίες που είχε τις γνώριζαν από την πρώτη στιγμή στο στρατηγείο της ΝΔ στην Λ. Συγγρού. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την στάση που κράτησε σε αυτή την κρίσιμη ψηφοφορία ο Κώστας Καραμανλής. Για πρώτη φορά ανέβηκε στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στην βουλή για να τον ευχαριστήσει.

Αν. Σαμαράς «Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα»
Κ. Καραμανλή «Έπραξα αυτό που ήταν αναγκαίο για την χώρα»

Το στίγμα άλλωστε για το τι θα ψηφίσει o Κώστας Καραμανλής θέλησε να το δώσει ο ίδιος δημόσια, μία μέρα πριν κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ. Μιλώντας σε πηγαδάκι που στήθηκε στα ορεινά της ολομέλειας της βουλής μεταξύ βουλευτών και δημοσιογράφων είπε χαρακτηριστικά «Εδώ που φτάσαμε το ''ναι'' είναι μονόδρομος, αλλά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η χώρα πρέπει άμεσα να οδηγηθεί σε εκλογές. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και από το ευρώ».

Πηγή : real.gr