Η αλήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία…

«Είμαστε απέναντι στο μέτωπο των απολύσεων, είμαστε, όμως, υπέρμαχοι του εξορθολογισμού του δημοσίου», δήλωνε στις 20 Δεκεμβρίου 2011 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων υπαγορευμένων από την τρόικα.

«Δεν τίθεται θέμα για απολύσεις από την τρόικα, με τον τρόπο τον οποίο κάποιοι θέτουν. Δεν έχει τεθεί σε εμάς επισήμως από τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης», επέμενε κρύβοντας την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

Μέχρι και πριν ένα μήνα (10/01/12) προσπαθούσε ο κ. Ρέππας να δώσει παρηγοριά στον εξαθλιωμένο Έλληνα διαβεβαιώνοντας τον ότι : «θέμα απολύσεων στο Δημόσιο δεν υπάρχει στην ατζέντα μας και την ατζέντα τη διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός».

Χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega (06/02/12) έκανε στροφή 180 μοιρών μετονομάζοντας τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2012 ως αναδιάρθρωση υπηρεσιών και φορέων του κράτους. Τι εννοεί ο κ. Ρέππας... Μετά από τις πιέσεις της Τρόικας καταλάβαμε ότι οι απολύσεις πρέπει να γίνουν, αλλά εμείς θα τις κάνουμε με τον σωστό τρόπο, εξού και ο περιβόητος εξορθολογισμός του δημοσίου…

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις μεταμέλειας του κ. Ρέππα :

«Η μείωση προσωπικού είναι απολύτως συνδεδεμένη με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των φορέων που προωθεί κάθε υπουργείο, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο άρθρο 35 του Ν. 4024. Σε αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπιστεί και η μείωση προσωπικού κατά περίπου 15.000 εντός του 2012 που τέθηκε για πρώτη φορά από την τρόικα, στην τελευταία συνάντηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012».

«η δέσμευση που έχει αναληφθεί για τη μείωση του προσωπικού κατά 150.000 έως το τέλος του 2015 (στην οποία περιλαμβάνονται και οι 15.000 του 2012) θα επιτευχθεί απολύτως σε συνδυασμό με ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος».

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι το θράσος πλέον μέσα στα σπλάχνα του ΠαΣοΚ έχει γερές βάσεις. Καθημερινώς, ο ένας υπουργός μετά τον άλλο χάνει εντελώς την αξιοπιστία του… Οι τύποι κάνουν τα πάντα για να μας στείλουν στον ψυχίατρο… Έλεος!!!