Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ληστεία στο Μουσείο Ολυμπίας

Στην πρώτη θέση της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Ελλάδα, αυτή τη φορά με αφορμή τη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.

Η είδηση καλύπτεται εκτενώς από το πρωί από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, που επικεντρώνονται επίσης στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

«Ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας» είναι ο τίτλος του BBC, που υπογραμμίζει ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας. Το βρετανικό δίκτυο δίνει επίσης έμφαση στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

«Ληστές εισέβαλαν σε μουσείο στην Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα, κλέβοντας αντικείμενα» αναφέρει το CNN.

«Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το περιστατικό σημειώθηκε στο δεύτερο μουσείο της πόλης, στο οποίο βρίσκονται χάλκινα και κεραμικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούνταν από αρχαίους αθλητές στους Αγώνες» αναφέρει το Πρακτορείο, τονίζοντας ότι το νέο μουσείο της Ολυμπίας διαθέτει καλύτερη φύλαξη.