«Τα Greek Statistics του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.»

Η υπόθεση του πρώην Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ απασχολεί τον διεθνή τύπο. Για τα «μαγειρεμένα νούμερα» του 2009 παραθέτει άρθρο σήμερα το περιοδικό Economist, αναλύοντας πως ο Α. Γεωργίου έφτασε να είναι αντιμέτωπος με ποινική έρευνα και πιθανή ακόμα και ισόβια κάθειρξη, αν διαπιστωθεί ότι το κράτος υπέστη ζημία από τις ενέργειές του.

«Θα ήταν ένας πολύ χρήσιμος αποδιοπομπαίος τράγος, για όσα οι Έλληνες έχουν υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια», σημειώνει το περιοδικό, «αφού οι επικριτές του του χρεώνουν τα μέτρα λιτότητας που πιέστηκε από την Ε.Ε. να λάβει η Ελλάδα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών εταίρων της».

Στο άρθρο περιγράφεται η ανάμειξη της Ζ. Γεωργαντά και του Ν. Λογοθέτη στην υπόθεση και αναφέρεται ότι «ο Α. Γεωργίου, λόγω του ότι ήταν ανώτατος στέλεχος της στατιστικής υπηρεσίας του ΔΝΤ για περισσότερα από 20 χρόνια είχε πετύχει να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους».

«Πολλοί Έλληνες πολιτικοί θα χαρούν να δουν το κεφάλι του στο... πιάτο», λέει το περιοδικό «αλλά με τη στήριξη της Ευρώπης είναι μάλλον απίθανο το αν η υπόθεση θα περάσει τις προκαταρκτικές ακροάσεις».

newsbeast.gr