Πλακώθηκαν για τα διαζύγια στο Υπουργικό

Είναι τόσο τεταμένη η ατμόσφαιρα μεταξύ των υπουργών που ακόμα και μια διαφωνία για ένα απλό θέμα όπως η έκδοση των διαζυγίων μπορεί να εξελιχθεί σε σφοδρή σύγκρουση. Ευ. Βενιζέλος και Μ. Βορίδης διαπληκτίσθηκαν ενώπιον του Πρωθυπουργού.

Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης που είχε ζητήσει η Τρόικα περιλαμβάνεται και το θέμα των διαζυγίων για το οποίο διαφωνεί ο ΛΑ.Ο.Σ

Μ. Βορίδης: «Αυτά που συζητάμε είναι αξιακά θέματα για το κόμμα μου. Ο γάμος είναι θεμέλιο της κοινωνίας για να λύεται τόσο γρήγορα»

Ευ. Βενιζέλος: «Το νομοσχέδιο συμβάλει στην αποσυμφόρηση φυλακών και δικαστηρίων. Ας μην κραυγάζουν αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη»

Μ. Βορίδης: «Δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εδώ, είναι κυβέρνηση τριών εταίρων, άρα να λαμβάνετε υπ όψιν τις ανησυχίες και τις γνώμες όλων των κυβερνητικών εταίρων. Ποιοι είναι οι κραυγάζοντας;»

Ευ. Βενιζέλος: «Πρόσεχε πως μιλάς εδώ μέσα..

Μ. Βορίδης: «Θα μιλάω όπως θέλω»

Ευ. Βενιζέλος: «Θα μπορούσες να τα πεις με διαφορετικό ύφος».

Μ. Βορίδης: «Εντάξει. Θα πω τα ίδια με διαφορετικό»

Την σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήρε ο Χρήστος Παπουτσής για να του απαντήσει ο Αδ. Γεωργιάδης που αν και υφυπουργός πήρε τον λόγο στο υπουργικό συμβούλιο.

Χρ Παπουτσής: «Και εμείς κάναμε εκπτώσεις σε πράγματα που δεν ήταν κοντά στην ιδεολογία μας. Μάλλον δεν θα κατάλαβε ο κ. Βορίδης»

Αδ. Γεωργιάδης: «Άλλος δεν κατάλαβε ... που δεν καταλαβαίνει γενικώς»

Στην συνέχει τον λόγο πήραν ο Τάσος Γιαννίτης και ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου οι οποίοι υποστήριξαν τον Ευ. Βενιζέλο

Τ. Γιαννίτσης : «Έχει δίκιο ο κ.Βενιζέλος, δεν μπορούμε να το κάνουμε εδώ μέσα Δικαστήριο. Και εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε να μιλήσουμε για αξίες, θα πρέπει να ξέρετε ότι εδώ είμαστε και άνθρωποι που έχουμε κάνει τις δικές μας υπερβάσεις για να συνυπάρχουμε με κόμματα που δεν συμφωνούμε ιδεολογικά».

Μ. Βορίδης
: «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε μέτωπο με τη Δικαιοσύνη»

Μ. Παπαϊωάννου
: «Τι λες ρε Μάκη; εγώ έχω μιλήσει με όλες τις ενώσεις, και στηρίζουν τις διατάξεις που έχω φέρει εδώ. Μεγαλύτερη αξία είναι η Δικαιοσύνη και μεγαλύτερη αξία έχει η ενίσχυση του περί Δικαίου αισθήματος του λαού... Θα μάθετε ότι στις Δημοκρατίες αποφασίζει η Βουλή».

Στ. Δήμας: «Δεν μπορούμε να χάνουμε τον χρόνο μας, όταν λέμε μία να είναι μία (η ώρα)»

Λ. Παπαδήμος: «Συγγνώμη, εγώ έφταιγα, είχα δύο σημαντικά τηλεφωνήματα»

Στ. Δήμας: «Δεν είναι δυνατόν σε ένα πολυπληθές σχήμα όπως το υπουργικό συμβούλιο και ένα νομοσχέδιο με 114 άρθρα να υπάρχει ομοφωνία. Αυτά θα πρέπει να λύνονται σε χαμηλότερο επίπεδο και εδώ να συζητιούνται μόνο μείζονος σημασίας διαφωνίες αν υπάρχουν».

Πηγή : real.gr