Ανδρέας Λυκουρέντζος : "Εμείς τιμούμε την υπογραφή μας"

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο ρ/φ σταθμό «Ράδιο 9», στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Μπ. Παπαπαναγιώτου, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

«Εκδηλώνονται, τη στιγμή αυτή, αξιοπερίεργα φαινόμενα. Οι τρεις αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπέγραψαν από κοινού κείμενο, το οποίο ορίζει ότι η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είναι μεταβατική και ειδικού σκοπού, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Και διαπιστώνουμε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συμπόρευση σε σύμπλευση, προτείνουν τώρα να επιμηκυνθεί ο χρόνος της κυβέρνησης Παπαδήμου, ανεξαρτήτως των υποχρεώσεων τις οποίες έχει αναλάβει.

Κινδυνεύουμε, έτσι, αυτοί οι οποίοι είναι συνεπείς και τιμούν την υπογραφή τους, όπως ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς, να είναι αυτός ο οποίος δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν στη χώρα μας, εκείνοι οι οποίοι δεν τιμούν την υπογραφή τους και εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η συμφωνία η οποία επετεύχθη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έθεσε συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Εμείς επιμένουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό, τιμούμε την υπογραφή μας, και ζητάμε την έγκριση του εκλογικού σώματος, την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, για το πρόγραμμα το οποίο θα έχει το κάθε κόμμα. Και η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα
».