Λάθος η παρέμβαση Στεφανόπουλου

Η παρέμβαση του Κωστή Στεφανόπουλου άνοιξε τη συζήτηση για το ζήτημα της παράτασης του πολιτικού βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε κατάπληκτος από την παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου κινείται στο όριο του πολιτεύματος και πως ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο μετρημένο και τόσο κατά την θητεία του στο ύπατο αξίωμα, όσο και μετά, μας είχε δώσει την αίσθηση του μέτρου στην πολιτική» σχολίασε για τον Κ.Στεφανόπουλο ο κ. Τζαβάρας και συνέχισε: «Ξαφνικά τώρα επεμβαίνει σε ένα θέμα [των πρόωρων εκλογών] για το οποίο υπάρχει κοινή απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων».

Ο Κ.Τζαβάρας τάχθηκε υπέρ των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου ή το πολύ λίγες εβδομάδες αργότερα, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου κινείται στα όρια του πολιτεύματος», καθώς και ότι το πολιτικό τοπίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή δεν αντιστοιχεί στην βούληση του λαού και πρέπει να αλλάξει.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε, λέγοντας ότι ο κυρίαρχος λαός πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη.