Ο Λουκάς Παπαδήμος σκέφτεται ανασχηματισμό...

Ένα μήνα μετά τη συγκρότηση της, η κυβέρνηση Παπαδήμου εμφανίζει εικόνα αποσύνθεσης. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν κατεβάσει τα μολύβια και ασχολούνται με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Οι υπουργοί της ΝΔ - με εξαίρεση τον Σταύρο Δήμα που εκ του αξιώματος και των εξελίξεων σε σχέση με το όνομα της ΠΓΔΜ έπρεπε να μπει αμέσως στα βαθιά – τηρούν στάση αναμονής. Εκείνοι του ΛΑΟΣ πάλι είτε αποδομούν τις αποφάσεις των προκατόχων τους (Βορίδης) είτε ερίζουν με τους συναρμόδιους του ΠΑΣΟΚ για τις αρμοδιότητες (Άδωνις Γεωργιάδης).

Σε πρακτικό επίπεδο ελάχιστα πράγματα υλοποιούνται. Η εφεδρεία κατέληξε σε φιάσκο, το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καθυστερεί, το φορολογικό πάει για το Γεναρη, οι συναντήσεις με την τρόικα γίνονται σε τεταμένο κλίμα. Ο Παπαδήμος διαβλέπει τον κίνδυνο, η νέα κυβέρνηση να έχει ουσιαστικά ακυρωθεί ως τα Χριστούγεννα και να παραμείνει ένα παρενθετικό μόρφωμα ως τις εκλογές. Η προσωπική του φιλοδοξία όμως δεν ήταν να περάσει στην ιστορία ως ο επόμενος Ζολώτας. Γνωρίζει ότι αν θέλει να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη πρέπει να κάνει κάτι γρήγορα ή να παραιτηθεί.

Διαβάστε περισσότερα :
εδώ