Το ξέσπασμα του Ντέμη Ρούσσου κατά της Μούσχουρη

Τη δική του απάντηση στα όσα έχει πρόσφατα δηλώσει η Νάνα Μούσχουρη δίνει ο Ντέμης Ρούσσος. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Die Welt» η Νάνα υποστήριξε τη στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και δικαιολόγησε ακόμη και το εξώφυλλο του περιοδικού «Focus» με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη στάση.

«Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Οταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Εχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται… Συμφωνώ απόλυτα με τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ» δήλωσε η κ. Μούσχουρη και συνέχισε αφορίζοντας τους συμπατριώτες της: «Ολοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Ελληνες, κάτι που καταλαβαίνω και θεωρώ σωστό. Οι Γερμανοί κι εγώ έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση! Με τους Ελληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα. Οι Ελληνες πρέπει να μάθουν να εξοφλούν τα χρέη τους».

Ο Ντέμης Ρούσσος, ιδιαίτερα θυμωμένος από τις θέσεις της, έδωσε τη δικιά του απάντηση: «Η κυρία Μούσχουρη είναι Γερμανίδα πια, δεν έχει το ελληνικό μέσα της. Πότε το έχει και πότε δεν το έχει η Νάνα. Δεν ξέρεις ποτέ! Πότε είναι βέρα Ελληνίδα, πότε είναι κόντρα. Επειδή ζει στη Γερμανία, εκεί πέρα στην Ελβετία, πάει με αυτούς. Δεν βλέπει τα χάλια που έχουμε εμείς εδώ κάτω, που οι άνθρωποι υποφέρουν. Κι εγώ εκτός Ελλάδος ζω, αλλά σκέφτομαι πολύ διαφορετικά».

Τη δικιά του απάντηση έδωσε και ο Bασίλης Λέκκας, ερμηνευτής στενά συνδεδεμένος με τον Μάνο Χατζιδάκι, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του η Νάνα Μούσχουρη ήταν η μούσα του. «Η πλειοψηφία των καλλιτεχνών είναι αντίθετη με την κυρία Μούσχουρη» δήλωσε ο Βασίλης Λέκκας. «Είναι τραγικές οι συνθήκες για τον ελληνισμό, να βγαίνει δημόσια ένας Ελληνας διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνης και να βγάζει τέτοια μομφή… Και να έχει τέτοια συμπεριφορά προς τους πολίτες της χώρας. Οντας Ελληνας δηλώνω πως η Μούσχουρη θα πρέπει να ντρέπεται και να μην επανεμφανιστεί σε αυτόν τον τόπο».

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ


espresso