ΝΔ: Ακριβότερα κατά 30% τα ελληνικά προϊόντα σε σχέση με το εξωτερικό

Ερώτηση για τα καρτέλ στην αγορά τροφίμων και άλλων βασικών ειδών κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Οι βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι αν και η αγοραστική δύναμη των ελλήνων καταναλωτών έχει μειωθεί, τα βασικά είδη στην Ελλάδα πωλούνται ακόμη και 30% ακριβότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΝΔ κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κ. Κώστας Μαρκόπουλος, κ. Κώστας Τζαβάρας και κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας επισημαίνουν ότι παρά τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, βασικά προϊόντα στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με σχετικές έρευνες και στοιχεία που παρατίθενται εκτιμάται ότι βασικά είδη στην Ελλάδα πωλούνται ακόμη και 30% ακριβότερα, κάτι που γεννά σημαντικά ερωτηματικά για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του ανταγωνισμού από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης,
Οι βουλευτές ζητούν άμεση ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμόδιων υπουργείων να λάβουν μέτρα ώστε να πιεστούν προς τα κάτω οι τιμές, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, και να προστατευθεί το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας.

Πηγή : Το Βήμα