Μάξιμος Χαρακόπουλος : "H ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI"

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ., Μάξιμος Χαρακόπουλος μίλησε στον ΒΗΜΑFM 99,5 για τα εσωτερικά της ΝΔ, τη στήριξη προς την κυβέρνηση Παπαδήμου και το χρόνο των εκλογών.

Δύο χρόνια Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ:

«Νομίζω ότι ο απολογισμός είναι θετικός. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ οι ενεργοί πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για την ηγεσία του κόμματος. Προσήλθαν 800.000 χιλιάδες φίλοι, οπαδοί, στελέχη της ΝΔ και εξέλεξαν τη νέα ηγεσία. Μέσα σε 2 χρόνια, η ΝΔ από εκεί που βρισκόταν στη γωνία μετά τη βαριά ήττα με 11 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, σήμερα είναι κεντρικός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, είναι μπροστά με 10 μονάδες κατά μέσο όρο στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ΝΔ αυτά τα δύο χρόνια άσκησε υπεύθυνη αντιπολίτευση και δικαιώθηκε πλήρως στην κριτική που έκανε στην ακολουθούμενη πολιτική».

Παραμένουμε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:


«Η ΝΔ με την ψήφο του ελληνικού λαού βρίσκεται στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία έχει μια συγκεκριμένη αποστολή και μια συγκεκριμένη εντολή. Η εντολή που έχει από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν είναι να φέρει προς ψήφιση τη δανειακή σύμβαση, τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να υλοποιήσει το PSI, την ανταλλαγή των ομολόγων, το «κούρεμα» του χρέους και βεβαίως σε συνθήκες ομαλότητας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το γεγονός ότι στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι «βάζουμε νερό στο κρασί μας» για λάθη που γίνονται ή ότι παραιτούμαστε του δικαιώματός μας να διορθώσουμε αυτά τα λάθη μετά τις επόμενες εκλογές».

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να καθυστερήσει:


«Σε κάθε περίπτωση η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI. Επί πλέον με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να κινηθεί γρήγορα προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία, να ολοκληρωθεί το κούρεμα, να ολοκληρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να μην τεθεί εν αμφιβόλω και λόγω δικών μας καθυστερήσεων, όπως συνέβη με την προηγούμενη συμφωνία της 21ης Ιουλίου».

Το 1974 οδηγηθήκαμε σε εκλογές σε 3 μήνες


«Τα φαινόμενα ασυνεννοησίας που παρατηρούνται ήδη, δυστυχώς, μεταξύ υπουργών δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι κυβέρνηση μακράς πνοής. Και σε κάθε περίπτωση πρέπει να μιλήσει και κάποτε ο λαός. Να θυμίσω ότι το 1974 η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είχε να αντιμετωπίσει ακόμα τραγικότερες στιγμές για τον ελληνισμό με την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από τον Αττίλα, την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία μετά την πτώση της δικτατορίας, εντούτοις μέσα σε τρεις μήνες, το Νοέμβριο του 1974, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές».