Στήριξη Δημαρά και Κουβέλη σε Σαμαρά για την υπογραφή

"Νεοναζιστικής εμπνεύσεως" χαρακτηρίζεται η απαίτηση για "δήλωση υποταγής στα κελεύσματα της Τρόικας" σε ανακοίνωση του το Άρμα Πολιτών.

Ο πολιτικός σχηματισμός του Γιάννη Δημαρά με ανακοίνωσή του στηρίζει εμμέσως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην θέση του όσον αφορά την απαίτηση για υπογραφή αποδοχής της συμφωνίας της 28ης Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρει το σχετικό κείμενο, "ένα νέο ναζιστικής εμπνεύσεως έγκλημα επιχειρείται σε βάρος της Ελλάδας.

Η απαίτηση της κ. Α. Μέρκελ, να υπογράψουν ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την Κυβέρνηση, δήλωση υποταγής στα κελεύσματα της Τρόικας, τραυματίζει τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.

Αν και η θέση μας είναι ενάντια στην Κυβέρνηση του Μνημονίου, θα υπερασπιστούμε το καθήκον και το δικαίωμα κάθε κόμματος ή πολιτικού εκπροσώπου, να διατυπώνει ελεύθερα και με γενναιότητα τις αποφάσεις αυτών που εκπροσωπεί.

Η Δημοκρατία δεν είναι διαπραγματεύσιμο οικονομικό μέγεθος. Η Δημοκρατία είναι η ψυχή και η πηγή του πολιτισμού
", καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην ίδια γραμμή και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης δήλωσε το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι : "Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση". Χαρακτηρίζοντας την υπογραφή που ζητείται «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι "δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου".