Θύτης ή θύμα ο Στρος Καν

Θύμα πολιτικής σκευωρίας ενδέχεται να έχει πέσει ο Ντομινίκ Στρος Καν, όπως αφήνει να εννοηθεί ο έγκριτος Αμερικανός δημοσιογράφος, Έντουάρντ Επστάιν, που είχε πρόσβαση στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία τόσο της υπεράσπισης όσο και του εισαγγελέα.

Ο Επστάιν που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει κλείσει ακόμα και πρόσθεσε: "Πολύ πιθανό να είναι πολιτική υπόθεση, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Εάν πρόκειται για πολιτική υπόθεση, τότε είναι γαλλική πολιτική υπόθεση. Πιστεύω ότι προέρχεται από το Παρίσι, μπορεί να προέρχεται από το UMP, από τις μυστικές υπηρεσίες, από κάποιον που ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες του ΔΝΤ. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν ήταν υπό παρακολούθηση και ότι πρόκειται για μηχανορραφία"

Σε άρθρο του στο New York Review of Books, ο Επστάιν αναρωτιέται εάν κάποιοι είχαν βάλει κοριό στο Blackberry του Στρος Καν καθώς επικαλούμενος ανώνυμες πηγές αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που εστάλησαν από το κινητό του είχε διαβαστεί από στελέχη του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Αίσθηση προκάλεσαν στον δημοσιογράφο και οι πανηγυρισμοί των εργαζομένων του Sofitel όσο περίμεναν την Αστυνομία. Όπως έχει γραφτεί ο υπεύθυνος ασφαλείας του ξενοδοχείου ήταν πρώην συνεργάτης του Γάλλου προέδρου. "Το πιο περίεργο πράγμα που είδα με τα ίδια μου τα μάτια είναι οι εικόνες από το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου. Τα είδα όλα καρέ-καρέ." δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Επστάιν και πρόσθεσε: "Η καμαριέρα έδειχνε τελείως εγκαταλελειμμένη στο διάδρομο του ξενοδοχείου, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να της προσφέρει ιατρική βοήθεια. Πολύ λίγοι άνθρωποι μίλησαν μαζί της, υποδεικνύοντας της, κατά την γνώμη μου, τι να πει ή να μην πει. Μετά, στις 12.30 για την ακρίβεια, όταν πήραν το πράσινο φως για να φωνάξουν την αστυνομία, εξεπλάγην πολύ όταν είδα δυο άνδρες να πανηγυρίζουν, να αγκαλιάζονται σαν να έφεραν εις πέρας με επιτυχία μια επιχείρηση. Στα αλήθεια πιστεύω ότι ήταν μια επιχείρηση κατά του Στρος Καν".

Συνήγορος του Στρος Καν ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σκόπιμης ενέργειας με στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του Αμερικανού δημοσιογράφου ο γενικός γραμματέας του δεξιού κόμματος UMP, Φρανσουά Κοπέ φανερά ενοχλημένος απάντησε ότι πρόκειται για φήμες ανώνυμων μαρτυρίων, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάντ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς φαντασίες. Αντίθετη άποψη έχουν φίλοι του Στρος Καν στο σοσιαλιστικό κόμμα, που υποστήριζαν εξ αρχής την θεωρία της σκευωρίας.

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Φρανσουά Λονγκλ δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις δεν είναι απλά ισχυρισμοί αλλά συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων και ζήτησε να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ορισμένα πάντως δημοσιεύματα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ''οι νέες σκιές στην υπόθεση'' να πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Στρος Καν.

Πηγή : megatv.com