«Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο»

H κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, καθώς η διεθνής επενδυτική κοινότητα δεν έχει ακόμα πεισθεί για τη δυνατότητα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους.

Ξεκάθαρος και αποκαλυπτικός ο επικεφαλής της taskforce της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt (
link) δεν διστάζει να δηλώσει πως οι επενδυτές που ενδεχομένως έχουν ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα αναμένουν να «πάει πιο κάτω η καθοδική φάση που διάγει η οικονομία της χώρας».

Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο»!

Κάτι που κατά τον χερ Ράιχενμπαχ «δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας»!!!

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζει ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, διευκρινίζοντας παράλληλα πως το πρόγραμμα διάσωσης καθυστέρησε.

«Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας. «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος που επιβαρύνει όλους τους Ευρωπαίους ...

protothema.gr