Ξέμεινε από καύσιμα η ΕΛ.ΑΣ.

Έγινε και αυτό, αν και ήταν αναμενόμενο και θέμα χρόνου να συμβεί. Η Ελληνική Αστυνομία στέρεψε από καύσιμα και από μία ώρα και μετά χθες το μεσημέρι τα πρατήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ούτε σταγόνα για να εφοδιάσουν με βενζίνη τα αστυνομικά οχήματα. Έτσι μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, κυρίως σε Αθήνα και Κόρινθο, ακινητοποιήθηκαν προς μεγάλη βέβαια χαρά των κακοποιών.

Για το πρόβλημα, πρωτοφανές στα χρονικά, το «μπαλάκι» των ευθυνών πεταγόταν από δω και από κει, με την Αστυνομία να το χρεώνει αποκλειστικά στις Ενοπλες Δυνάμεις από τις οποίες εφοδιάζεται τα καύσιμα. Από τη πλευρά του, ο στρατός το πίστωνε στα ΕΛ.ΠΕ., λέγοντας ότι τα διυλιστήρια δεν τον τροφοδότησαν. Και τα ΕΛ.ΠΕ., για να ολοκληρωθεί ο μύλος της ασυνεννοησίας και της μετακύλισης των ευθυνών, ισχυρίζονταν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν «άνοιγμα» προς αυτά ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτά και με εκείνα, το συμπέρασμα είναι ότι οι δεξαμενές των τεσσάρων πρατηρίων της Αστυνομίας στην Αθήνα δεν είχαν χθες σταγόνα βενζίνη για τις ανάγκες των περιπολικών και των μοτοσικλετών, με τους δικυκλιστές αστυνομικούς σε αρκετές περιπτώσεις να καταφεύγουν σε ιδιωτικά πρατήρια και από την τσέπη τους να πληρώνουν την ελάχιστη εκείνη ποσότητα βενζίνης (π.χ. των 5 ευρώ) προκειμένου να μπορέσουν να εκτελέσουν την βάρδιά τους αξιοπρεπώς.

Όμως, στην πλειοψηφία τους τα πληρώματα των περιπολικών μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα των «στεγνών» πρατηρίων πήραν εντολές να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους ή να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις-περιπολίες (ανάλογα το τι απόθεμα υπήρχε στα ρεζερβουάρ).

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε αρχικά γύρω στις 10 το πρωί, στα πρατήρια καυσίμων της Αστυνομίας στη Λεωφόρο Συγγρού και στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή. Στα πληρώματα που έφταναν εκεί για ανεφοδιασμό, οι υπεύθυνοι των πρατηρίων τούς έλεγαν ότι δεν υπάρχει σταγόνα, καθώς δεν είχε γίνει η τροφοδοσία από το στρατό. Τότε, σχεδόν όλοι τους κατευθύνθηκαν στο τρίτο πρατήριο καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα και σε αυτό -αν και υπολειτουργεί- που βρίσκεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό και επόμενο ήταν μέσα σε λίγη ώρα να στερέψουν κι αυτά κι όποιος πρόλαβε…πρόλαβε. Στις 12.30 το μεσημέρι σφράγισαν τις αντλίες τους.

Αργά χθες το βράδυ πηγές της Αστυνομίας διαβεβαίωναν ότι το θέμα ξεπεράστηκε και ότι σήμερα δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον εφοδιασμό με καύσιμα του εποχούμενου στόλου της ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται πως μετά το πρωτοφανές γεγονός ελήφθησαν πρωτοβουλίες από την πολιτική και φυσική ηγεσία, και όπως διαβεβαιωνόταν από το Αρχηγείο, τα πρατήρια της Αστυνομίας θα προμηθευτούν σήμερα καύσιμα κατευθείαν από τα ΕΛ.ΠΕ., παρακάμπτοντας προσώρας το στρατό.

e-typos.com