Ο Γιώργος θα αποφασίσει αν θα παραιτηθεί, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου άκουσε από αρκετούς ότι μετά την 6η δόση του δανείου, θα πρέπει να δρομολογήσει ο ίδιος τη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι από άλλους (οι οποίοι δεν υπολείπονται των πρώτων σε αριθμό) άκουσε ότι πρέπει να παραμείνει. Το θέμα λοιπόν είναι τι θα αποφασίσει να κάνει, αφού ουδείς προς το παρόν σκέφτεται να κινηθεί για την ανατροπή του.

Ο Γ. Παπανδρέου, στις συναντήσεις κυρίως άκουγε και λιγότερο μιλούσε. Ακόμα και όταν του πρότειναν να εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο εκλεκτός που θα διεκδικήσει για το ΠΑΣΟΚ την πρωθυπουργία στις προσεχείς εκλογές, ενώ ο ίδιος (ο Γιώργος) θα παραμένει πρόεδρος του κόμματος.

Μίλησε όμως σε συνεργάτες του στη συνέχεια, λέγοντας ότι «είναι βιαστικοί» όσοι του ζητούν να δρομολογήσει αλλαγές.

«Δεν βάζω σε κίνδυνο την ενότητα του ΠΑΣΟΚ για να ικανοποιήσω προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων», είπε ο Γ. Παπανδρέου στους τακτικούς συνομιλητές του.

Αυτή την εποχή, ο Γ. Παπανδρέου έχει περιορίσει κατά πολύ τον κύκλο των στελεχών που εμπιστεύεται πλήρως. Τα πρόσωπα, έχουν περιοριστεί σε στενούς συνεργάτες και στελέχη τα οποία τον στηρίζουν σταθερά και δημοσίως. Με τους άλλους, είναι «κουμπωμένος».

Σε αυτό τον στενό κύκλο, προσφάτως εκμυστηρεύτηκε ότι τις τελικές του αποφάσεις θα τις πάρει όταν φτάσει η ώρα να προκηρυχτούν οι εκλογές- όχι νωρίτερα.

Τότε θα σταθμίσει το κλίμα και θα αποφασίσει. Όσο αφορά στην απόφαση να παραιτηθεί από πρωθυπουργός, αυτή ο Γ. Παπανδρέου δεν την προσμετρά ως αρνητική, ως κίνηση που τσαλακώνει το προφίλ του. Και αυτό γιατί δεν θεωρεί ότι απέτυχε, αλλά ότι έκανε μια κίνηση που απαιτούσε θάρρος, προκειμένου να αποφύγει η χώρα τον «Γολγοθά» των εκλογών.

Πηγή : newpost.gr