Οι Γερμανοί φοβούνται τις εκλογές;

Θετικά υποδέχθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες της Γερμανίας την επιστολή του Αντ. Σαμαρά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η σχετική αποτίμηση θα γίνει έπειτα από μια καλύτερη μελέτη της επιστολής και θα είναι σε σύμπνοια με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου ήταν η μαγική λέξη που έκανε τους Γερμανούς να υποχωρήσουν από την σκληρή στάση απέναντι στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά. Οι θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. στην νέα επιστολή δεν αλλάζουν. Απλά δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη εκλογές. Προφανώς, στο άκουσμα των εκλογών οι Γερμανοί και τα εξαπτέρυγα τους παθαίνουν αλλεργία, καθώς έχουν επενδύσει πολλά στον νέο "σωτήρα" της χώρας, Λουκά Παπαδήμο. Πως μπορεί όμως ένας μεταβατικός πρωθυπουργός να κατοχυρώσει στην συνέχεια τη λαϊκή νομιμοποίηση; Ως πότε οι δημοσκοπήσεις και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ θα καθορίσουν το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα; Δεν έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του; Μέχρι πότε θα τιμωρείται για την λανθασμένη επιλογή ενός πολιτικού που άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε; Μέχρι πότε θα πληρώνει την λανθασμένη πολιτική του Μνημονίου; Ήδη πέρασαν δύο χρόνια με θυσίες, χωρίς αποτελέσματα.

Οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί και τα εξαπτέρυγα της μεταβατικής κυβέρνησης πρέπει να αποδεχτούν ότι η αποστολή του κ. Παπαδήμου είναι συγκεκριμένη. Να επισπεύσει όλα όσα δεν κατάφερε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και να οδηγήσει την χώρα ομαλά σε εκλογές. Από εκεί και πέρα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Και εν πάσει περιπτώση οι εκλογές στην Ελλάδα καθορίζονται βάση του Συντάγματος, δεν χρειάζεται να αποφασίζει και γι' αυτό η Μέρκελ και ο Σαρκοζί...

Νεφελίμ