“Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ”


Ο Παπανδρέου μελέτα τις ομιλίες του Σαμαρά και χρησιμοποιεί συνθήματα του.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στον Άγιο Νικόλαο δήλωσε ότι :

«Σήμερα καλούμαστε , και αυτό κάνει η κυβέρνηση, να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου».

Εμείς σας παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Σαμαρά στο Συνέδριο της Ν.Δ. στις 25 Ιουνίου που δίνει το στίγμα της Νέας Μεταπολίτευσης :

« Νέα Μεταπολίτευση είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου. Το οποίο στην Ελλάδα παραμένει ακόμα αδιανόητο».

Θέλοντας να χρεωθεί αυτός τη σωτηρία της χώρας από την οικονομική κρίση χρησιμοποιεί κάθε επικοινωνιακό εργαλείο για να προβληθεί από τα ΜΜΕ.

«Αυτονόητο» λοιπόν κατά τα λεγόμενα του Παπανδρέου «είναι τα Ταμεία μας να είναι άδεια, όταν χαρίζουμε φόρους στους πλουσιότερους και ρίχνουμε όλα τα βάρη στους φτωχότερους».

Όμορφα τα λόγια του κ. Παπανδρέου, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Από τα δεδομένα μέχρι στιγμής της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης εκτιμάται εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού που θα επηρεάσει περισσότερο τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς οι πλουσιότεροι δεν πλήττονται με πρόσθετα μέτρα, όπως αύξηση του ΦΠΑ στην βενζίνη.

Το δίκαιο σύστημα αναδιανομής του εισοδήματος που επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου στην πράξη δεν είναι εφικτό. Ο μεγαλοκαρχαρίας θα βρει τρόπο να φοροδιαφύγει και αυτός που θα πληρώσει την νύφη είναι ο μικρομεσαίος έλληνας αστός. Για τις αδύναμες εισοδηματικές τάξεις είναι δεδομένες οι δύσκολές συνθήκες διαβίωσης και αυτό λόγο ακρίβειας. Επομένως, η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία, κυρίως, για τις εύπορες εισοδηματικές τάξεις.

Το νέο μοντέλο που προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση μέσω της Τρόικας θα είναι επίπονό κυρίως για τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις και το κόστος που θα επωμισθεί το ΠαΣοΚ με ενδεχόμενα πρόσθετα μέτρα θα είναι τεράστιο.

Οπότε, η επανάσταση του αυτονόητου κύριε Παπανδρέου είναι η ταφόπλακα του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος που στηρίχτηκε στον λαϊκισμό και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η επανάσταση του αυτονόητου στην πραγματικότητα είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Bookmark and Share