Κριτική για ΔΝΤ και Μνημόνιο από το ίδιο το ΠαΣοΚ



Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Κώστας Σκανδαλίδης και Ηλίας Μόσιαλος, άσκησαν κριτική στις πολιτικές που ορίζονται από το Μνημόνιο και καλούν την Κυβέρνηση να «ξεκολλήσει από αυτές» και να ξεφύγει από τους «βλακώδεις δογματισμούς των ανθρώπων του ΔΝΤ».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ρ/σ «Κανάλι Ένα, 90.4» άσκησε κριτική στις πολιτικές που ορίζει το ΔΝΤ στα θέματα της Υγείας και τάχθηκε κατά του ανοίγματος του κλειστού επαγγέλματος των Φαρμακοποιών.

«Αυτά που λέει το ΔΝΤ για το άνοιγμα του επαγγέλματος των Φαρμακοποιών είναι δογματισμοί βλακώδεις. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές τις ιδεοληψίες», τόνισε και σημείωσε πως «αν το σύστημα παραμείνει ίδιο, το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα».

Όπως διευκρίνισε ο Ηλίας Μόσιαλος «η Ελλάδα έχει τα περισσότερα φαρμακεία στον κόσμο, καθώς αντιστοιχούν 96 φαρμακεία σε 100.000 πολίτες, όταν το δεύτερο Βέλγιο έχει 46 και η Γερμανία 21». «Τι θα μας προσφέρει το άνοιγμα; Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός; Όχι», πρόσθεσε.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής και πρώην Υπουργός, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δήλωσε ότι «δεν αρχίζει και τελειώνει ούτε η πολιτική ούτε η ιστορία με την εφαρμογή του Μνημονίου». «Ας ξεκολλήσει η κυβέρνηση από το Μνημόνιο. Αυτή κυβερνά όχι οι ελεγκτές των δημοσιονομικών και του χρέους», τόνισε.

Παράλληλα κάλεσε την Κυβέρνηση «να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει άμεσα όλους τους διαθέσιμους πόρους». «Όλα πρέπει να διατυπωθούν με ενάργεια στο κοινωνικό συμβόλαιο για το οποίο δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός», κατέληξε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Πηγή : tvxs.gr

Bookmark and Share