Παραίτηση της νομικής συμβούλου για λόγους ευθιξίας


Καλημέρα αγαπημένε μου αναγνώστη! Σιγά σιγά, βλέπω και παρατηρώ σχέδιο αποδόμησης του κυβερνητικού έργου και απαξίωση των ιστορικών πρωτοβουλιών του Έλληνα πρωθυπουργού και εφιάλτες στοιχειώνουν τα όνειρά μου… Με τι κουράγιο το κίνημα θα γιορτάσει την Παρασκευή τα γενέθλιά του; Είμαστε αχάριστοι τελείως τελικά σαν λαός, αυτό έχω μόνο να πω… Σαν δε ντρεπόμαστε λιγάκι… Αντί να επαινούμε τον πρωθυπουργό μας και την νομική του σύμβουλο, που δίνουν ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες, με όρεξη για δουλειά και προσφορά χωρίς ιδιοτέλεια στην πατρίδα, πέσαμε πάνω σαν τα κοράκια… Αχαριστία….
Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το μεγάλο κανάλι με την δημοσκόπηση και χάλασε μια ήδη χαλασμένη μέρα για το κίνημα… Νωρίτερα αρχίσανε Γιώργο μου τα βάσανα απ’ ότι τα περίμενες… Σου έχω όμως εμπιστοσύνη. Κάτι ήξερες περισσότερο από όλα εμάς τα ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ… Όλοι νόμιζαν ότι έκανες λέει … διακοπές… Αηδίες…

Όσον αφορά το θέμα του κ. Αγγελου Χασαπόπουλου, επιβεβαιώνεται ότι η πρόσληψή του προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη, ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της - πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ωστόσο, και παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δηλώνεται ότι για λόγους δεοντολογίας δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου. Επίσης, για λόγους ευθιξίας, η κ. Σιούτη υπέβαλε την παραίτησή της, παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Καλά Γιώργο, σ’ αυτό το σημείο θα μου επιτρέψεις να εκφράσω την διαφωνία μου. Αφού τέλος πάντων όλα είναι νόμιμα και το φανταριλίκι δεν αποτελεί πρόβλημα, προς τι όλος αυτός ο πανικός; Μου φαίνεται ότι έχεις αρχίσει και πανικοβάλλεσαι χωρίς λόγο. Πιστεύω ότι κάποιος, κάπου, κάποτε, θα σου είχε πει για μια ιστορική φράση για την γυναίκα του Καίσαρα, η οποία δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια κι εσύ μέσα στον πανικό σου την εφάρμοσες κατά γράμμα… Κακό σημάδι για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται…

Τέλος, σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, σημειώνεται ότι ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.

«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται "στο φως της ημέρας" και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μου φαίνεται, ότι όλοι όσοι εξεπλάγησαν με αυτή την ανακοίνωση, δεν έχουν διαβάσει ούτε μια σελίδα από την μακραίωνη ελληνική ιστορία και το μεγάλο κίνημα του φιλελληνισμού που είχε εμφανιστεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου γι’ αυτό και τους ακούγονται περίεργα όλα αυτά…

Πολυδεύκης

Bookmark and Share