Στην ομάδα κρούσης του Σαμαρά ο Μεϊμαράκης


Στη σκιά του πολέμου με την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρεί σε μια κίνηση με ευρύτερες επιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο, εντάσσοντας στη νέα ομάδα κρούσης της Ν.Δ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρώην υπουργός και εκ των βασικών υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη στη μάχη για τη γαλάζια διαδοχή, αναλαμβάνει την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αντικαθιστώντας τον παλαίμαχο Γιάννη Βαρβιτσιώτη, και θα έχει πλέον κεντρικό ρόλο στην προώθηση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την επάνοδο Μεϊμαράκη στην κεντρική γαλάζια σκηνή και τη συμμαχική σχέση που εγκαινιάζεται με τη νέα κομματική ηγεσία, υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι θα προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Ν.Δ. και θα περιοριστούν τα περιθώρια ελιγμών της κ. Μπακογιάννη και οι παρασκηνιακές επαφές της με γαλάζια στελέχη, ιδίως στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού. Στη Ρηγίλλης προσδοκούν ότι η ενεργοποίηση Μεϊμαράκη μπορεί να ενισχύσει και την προσπάθεια συσπείρωσης της κομματικής βάσης.

Στήριξη υποψηφίων. Το επόμενο διάστημα ο πρώην υπουργός θα κινηθεί, λένε τα ίδια στελέχη, με στόχο την ενίσχυση των γαλάζιων υποψηφίων στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Βασ. Κικίλιας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα αναλάβει ειδικό ρόλο- μέσω του Ινστιτούτου- για την προβολή του σχεδίου της Ν.Δ. κατά του Μνημονίου. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι για την προσέγγιση Σαμαρά - Μεϊμαράκη καθοριστικό ρόλο έπαιξε η «συναντίληψη» που έχουν στα θέματα της οικονομίας και η αντίθεσή τους στη συμφωνία με την τρόικα.

Κομματικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η προώθηση Μεϊμαράκη στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας έγινε και με τις ευλογίες που πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Τη θέση διεκδικούσε μέχρι πρότινος ο πρώην γραμματέας του κόμματος Λ. Ζαγορίτης, ενώ την αποχώρηση του Γ. Βαρβιτσιώτη από την προεδρία του Ινστιτούτου θεωρείται από πολλούς στη Ν.Δ. ότι διευκόλυνε η απόφαση της Ρηγίλλης να στηρίξει για τον Δήμο Γλυφάδας τον γιο του, βουλευτή Β΄ Αθηνών Μιλτ. Βαρβιτσιώτη.

Πηγή: tanea.gr

Bookmark and Share