Ποιοι ευρωπαίοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι πάνε διακοπές


Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο : O Ισπανός πρωθυπουργός δεν θα περάσει φέτος τις... διακοπές τους στο Λανζαρότε των Κανάριων Νήσων, όπως πέρυσι. Θα αποδράσει εντός του Αυγούστου με την οικογένειά του για δύο Σαββατοκύριακα: το ένα στο εξοχικό του στο Λεόν και το άλλο στην κυβερνητική του κατοικία στο Κουίντος ντε Μόρα.

Ντέιβιντ Κάμερον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα περάσει τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Κορνουάλη, όπου ενδέχεται να συναντήσει και τον υποψήφιο για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, Εντ Μίλιμπαντ, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκουραστεί σε ορεινό χωριό της χώρας.

Στη Γαλλική Ριβιέρα θα περάσει τις διακοπές του ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί. Το μέρος, αν και κοσμοπολίτικο, επελέγη, καθώς εκεί βρίσκεται η εξοχική κατοικία της συζύγου του, Κάρλα Μπρούνι. Ο κ. Σαρκοζί φαίνεται να έμαθε καλά το μάθημά του από την προ τριετίας απόφασή του να περάσει λίγες ημέρες στο γιοτ του πλουσιότερου επιχειρηματία της χώρας.

Όσο για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος συχνά - πυκνά προκαλεί με τις αποφάσεις του, ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ακυρώνει τα σχέδιά του για διακοπές. Ο Καβαλιέρε κάλεσε μάλιστα τους Ιταλούς να μείνουν εντός της χώρας για τις διακοπές τους, στηρίζοντας τον εγχώριο τουρισμό.

Ανγκελα Μέργκελ
: Η γερμανίδα καγκελάριος και ο σύζυγός της θα περάσουν μερικές ημέρες στο χειμερινό θέρετρο Σόλντα στο Νότιο Τιρόλο.

Ιβ Λετέμ : Ο Βέλγος πρωθυπουργός προγραμμάτισε ολιγοήμερες διακοπές στην Ν. Γαλλία.

Ανίμπαλ Καλβάκο
: Ο Πορτογάλος πρόεδρος θα πάει στην Αλγκάρβε.

Μπόνισλαβ Κομορόφσκι: Ο νεοεκλεγείς πολωνός θα εργαστεί τον Αύγουστο.

Πετρ Νάκας
: Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τον Αύγουστο κρατάει τον Τσέχο πρωθυπουργό στην Πράγα.





Γιώργος Παπανδρέου : Ο πρωθυπουργός της χώρας ήδη από το Πάσχα κατάφερνε, εν μέσω κρίσης, να ξεκλέβει χρόνο για λίγο κολύμπι, ενδεχομένως και για σερφινγκ. Άλλωστε σε όλες τις περιοδείες του στα ελληνικά νησιά πάντα κουβαλάει μαζί του και το αγαπημένο του κανό.

Μέχρι τώρα, λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου έχει βρει χρόνο για μικρές περιόδους ανάπαυλας στην Κίμωλο και την Ικαρία. Στην Κρήτη έμαθε ότι ακόμα και αν είσαι σε διακοπές, άπαξ και είσαι Πρωθυπουργός πρέπει να πιεις τη ρακή που θα σου προσφερθεί. Το μεγαλύτερο διάστημα χαλάρωσης πάντως το είχε στον Πόρο, όπου φέτος έγινε το περιφερόμενο Συνέδριο της Σύμης. Πάντως, οι κανονικές διακοπές του με τη σύζυγό του Άντα άρχισαν το περασμένο Σάββατο. Τελικός προορισμός η Πάρος, όπου εκτός από το απέραντο γαλάζιο και τους άριστους ψαρομεζέδες, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει νυχτερινές περιπλανήσεις σε γνωστά club του νησιού με ιδιαίτερη προτίμηση το Βαρελάδικο (παντός με τα συζύγου).

Πηγές
: naftemporiki.gr, tanea.gr

Bookmark and Share