Παραίτηση για τα μάτια του κόσμου ή με εσωκομματικά προσχήματα;;;


Η πρόσληψη του 25χρονου Άγγελου Χασαπόπουλου ως συμβούλου του Πρωθυπουργού, χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο και να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αποτελεί πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο. Σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας που πολλοί μένουν άνεργοι και βλέπουν τα παιδιά τους , παρά τις σπουδές που έχουν κάνει, να μην μπορούν να βρουν δουλειά, η υπόθεση Χασαπόπουλου αποτελεί εμπόδιο για την αξιοκρατία που επικαλείται ο κ. Παπανδρέου.

Εξιλαστήριο «θύμα» του σάλου που ξέσπασε για τον διορισμό του 25χρονου ήταν η επικεφαλής του νομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου κ. Γλυκερία Σιούτη, η οποία παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας. Ο λόγος ήταν ότι η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού πρότεινε την πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο νόμος για τους μετακλητούς δεν απαιτεί την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, ούτε μεταπτυχιακό τίτλο. Μόνο οι επιστημονικοί συνεργάτες είναι υποχρεωμένοι να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο.

Παρά ταύτα ότι είναι νόμιμο δεν συνεπάγεται ότι είναι και ηθικό, καθώς η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί πρόκληση για τους νέους με προσόντα που δεν έχουν «Μπάρμπα στην Κορώνη» για να βρουν δουλειά τη χώρα μας. Ενώ προσβάλλει και όλους τους νέους καταρτισμένους επιστήμονες που έρχονται στην χώρα μας με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και εμείς μέσω της γραφειοκρατικής λειτουργίας του ΔΙΚΑΤΣΑ δεν τους αναγνωρίζουμε ούτε την επιστημονική τους δραστηριότητα, βάζοντας έτσι φραγμούς στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Γι’ αυτούς τώρα που ασχολούνται με τα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ η παραίτηση της αγαπητής Γλυκερίας λένε πως ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, καθώς η προωθήσει της στη θέση του νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού οφείλεται σε αυτόν. Υπενθυμίζουμε ότι, στο παρελθόν Χ. Παμπούκης, Σπύρος Φλογαϊτής και Γλ. Σιούτη διατηρούσαν το ίδιο δικηγορικό γραφείο και διερωτόμαστε μήπως το όλο θέμα έχει να κάνει με τον επερχόμενο ανασχηματισμό…

Bookmark and Share